Lotte Kopecky liep covidbesmetting op in Giro: "Ik hoop dat ik zaterdag opsta met goeie benen"

 do 25 juli 2024 17:27
Lotte Kopecky.

De grote doelen volgen later tijdens deze Olympische Spelen, maar op de openingsdag is Lotte Kopecky niet kansloos in de tijdrit. Goud en zilver zijn in normale omstandigheden buiten bereik, brons is niet ondenkbaar. "Ook voor mij is het een vraagteken."

Het kwam pas in het slot van haar gesprek met onze reporter naar boven. Hoe hard speelt covid op deze Spelen in het hoofd van Lotte Kopecky?

 

"Ik was er heel hard mee bezig", sprak ze in de verleden tijd. "Maar ik ben uit de Giro Donne gekomen met covid. Ik denk dat ik er nu even immuun tegen ben."

 

"Ik heb het enkele dagen rustig gedaan. Dit weekend gingen mijn trainingen tijdens de pistestage goed en waren mijn waardes goed. Ik denk niet dat dat het probleem zal zijn."

 

Kopecky heeft 3 afspraken in Parijs: de tijdrit, de wegrit en het omnium op de piste. "Ook voor mij wordt zaterdag een vraagteken."

 

"Ik heb niet zoveel ervaring met dit onderdeel, maar mijn vorm is goed en ik geef het beste van mezelf. Ik moet optimistisch zijn."

 

"Het is correct dat mijn kansen in de andere onderdelen groter zijn, daar heb ik meer referenties."

Als ik zaterdag een medaille haal, is dat heel mooi. Lukt dat niet, dan weet ik dat er nog dagen volgen met kansen die net iets hoger liggen.

Lotte Kopecky

Kopecky heeft stiekem toegewerkt naar deze tijdrit. Met het BOIC en Team Belgium werden de nodige inspanningen geleverd. "Ik ben er nog maar een jaartje mee bezig."

 

"Mijn positie is veel verbeterd, het materiaal en de kledij zijn goed. Ik heb het maximum gedaan voor deze Spelen, maar er is nog marge."

 

"Ik denk dat ik klaar ben en mijn vorm is goed. Als ik zaterdag een medaille haal, is dat heel mooi. Lukt dat niet, dan weet ik dat er nog dagen volgen met kansen die net iets hoger liggen."

 

Ook Kopecky is overigens op haar hoede voor het parcours. "Het is niet supertechnisch, maar het wegdek ligt er niet overal goed bij. Het is opletten voor de putten."

 

"Het is een lange tijdrit en mijn sterkte komt wanneer de vermoeidheid optreedt, al is dat ook een mentaal spelletje. Ik hoop dat ik zaterdag opsta met hele goeie benen."

Gerelateerd: