Belgen in de schaduw: "Goeie herinneringen aan Parijs" en "Gevloekt bij de loting"

 do 25 juli 2024 12:04
Joran Vliegen en Sander Gillé in Parijs.

Wat zijn de doelen van de Belgen in het dubbelspel, het tafeltennis en het badminton? Onze reporters in Parijs stelden de vraag aan Joran Vliegen, Sander Gillé, Cedric Nuytinck en Lianne Tan. 

De tennissers strijden voor de medailles op het gravel van Roland Garros. Door de vele afzeggingen is het tennistoernooi toch een beetje onthoofd, maar dubbelduo Joran Vliegen/Sander Gillé ligt daar niet wakker van.

 

Vorig jaar haalden ze in Parijs de finale van het dubbelspel. "De omstandigheden liggen ons goed", knikt Vliegen. "Maar we moeten de loting afwachten voor we kunnen praten over onze ambitie."

 

"We mogen zeker hopen op top 8 en als je daar geraakt, dan mag je dromen van een medaille."

 

"We bewaren hier goeie herinneringen aan", bevestigt Gillé. "Je bent vertrouwd met dit gegeven en dat maakt de voorbereiding gemakkelijker. Dat geeft extra moed, vertrouwen en ambitie."

 

"We gaan altijd voor het hoogste. Het heeft geen nut om naar een toernooi te vertrekken zonder de ambitie om te winnen. We gaan voor een medaille en hopelijk maken we het ook waar."

Tafeltennisser Cedric Nuytinck is er na twee mislukte pogingen nu wel bij. "Toen was het telkens net niet, nu net wel."

 

"Als ik hier mijn eerste match kan winnen, dan zou het al heel goed zijn. Daarna speel ik tegen de nummer één van de wereld. Dat is een ander koekje. Dan weet je dat je meestal naar huis gaat."

 

"Hij is de favoriet voor goud, maar het zou een eer zijn als ik die match kan spelen. Daar mik ik op."

Veel hangt af van de loting en die was ook niet echt gunstig voor badmintonster Lianne Tan. "Ja, ik heb toch even gevloekt. Het is pittig."

 

"Het is niet waar ik op gehoopt had, want het is de zwaarste loting die ik kon hebben. Maar ik ben er klaar voor. Ik had niet beter kunnen doen in mijn voorbereiding."

 

"2 van mijn tegenstanders zijn ex-nummer één van de wereld en net als voor mij zijn dit hun vierde Spelen. Ik ben geen favoriet, maar we beginnen bij 0-0. Ik ben de underdog en ik heb niets te verliezen."