Daar is de rode vlag: FIA trekt streep door plan voor nieuw puntensysteem in Formule 1

 wo 24 juli 2024 07:00

Dat de Formule 1 graag blijft vasthouden aan zijn grondbeginselen is nog maar eens duidelijk geworden. Een vernieuwend voorstel om de puntendeling meer te spreiden over de rijders, is vannacht afgeschoten door de belanghebbenden. Verder werd beslist dat het minimumgewicht van de wagens wel lichtjes omhoog moet.

De Formule 1 behoudt het huidige puntensysteem, waarbij de top 10 uit de uitslag van een grand prix punten krijgt. Een voorstel om meer deelnemers in de uitslag punten te geven is afgewezen - zo maakte autosportbond FIA bekend.

 

De commissie die over de Formule 1-zaken gaat met daarin ook alle teams, belanghebbenden, Formule 1-baas Stefano Domenicali en FIA-directeur Nikolas Tombazis, besloot na een vergadering in Londen unaniem dat er geen verandering in het puntensysteem komt.

 

De beslissing over het voorstel was eerder in april nog uitgesteld.   

 

In de huidige telling krijgt de winnaar 25 punten, de nummer twee 18 punten en de nummer drie 15 punten. Het gaat verder met 12, 10, 8, 6 ,4, 2 en 1.   

 

De commissie besloot ook dat het minimumgewicht van de wagen met coureur met twee kilo wordt verhoogd. Dit is gedaan in het belang van het welzijn van de coureur.

Gerelateerd: