"Ze hoeven mij niet te zeggen wat ik doe in mijn privétijd": Verstappen weerlegt ban van zijn team op nachtraces

 do 25 juli 2024 17:50
Verstappen racet graag op zijn simulator tot in de vroege uurtjes.

De F1-wereld is in de ban van de nachtelijke activiteiten van Max Verstappen. De Nederlander werd in Hongarije pas vijfde, op de boordradio en op de piste kookte zijn potje meermaals over. Daags voor de race was Verstappen wel tot midden in de nacht aan het rijden op zijn simulator. Gisteren kondigde zijn team beperkingen aan op die nachtraces, maar vandaag countert Verstappen dat verhaal.

Zondag verscheen Max Verstappen in zijn bolide voor de GP van Hongarije, maar ook enkele uren daarvoor was de Nederlandse wereldkampioen al te bewonderen achter een stuur.

 

Verstappen besliste op het laatste moment om deel te nemen aan de virtuele 24 Uur van Spa. Dat is een online race waarbij coureurs vanuit een simulator racen.

 

Verstappen won het evenement, maar presteerde daags nadien ondermaats op de Hungaroring en vloog ook meermaals uit tegen zijn ingenieur Gianpiero Lambiase.

 

Heel wat kijkers en journalisten legden al snel het verband: hadden de activiteiten van nachtuil Verstappen invloed op zijn prestaties bij Red Bull?

Max heeft een heel ander ritme dan de meeste mensen.

Helmut Marko (adviseur bij Red Bull)

"Complete onzin", veegde adviseur Helmut Marko de vermoedens meteen van tafel. "In Imola lag hij ook pas om 3 uur in zijn bed (toen won Verstappen ook de virtuele 24 Uur van de Nurburgring, red.), maar toen won hij gewoon de grand prix daags nadien."


"Max heeft een heel ander ritme dan de meeste mensen", klonk het verder. "Toen hij die nacht naar bed ging, was er voor hem niets anders dan normaal."

 

Ook teambaas Christian Horner sprong voor zijn chouchou in de bres. "Hij weet perfect wat er nodig is om een GP te rijden, om races te winnen en om wereldkampioen te worden."

 

Maar enkele dagen na de tegenvallende race in Hongarije greep Red Bull dan toch in. "Hij moest zo lang blijven rijden omdat een andere deelnemer op het laatste moment wegviel", duidde Marko in een column van Speedweek.

 

"We zijn het er nu wel over eens dat Max niet meer zo laat kan opblijven om te simracen", wees de adviseur naar enkele restricties voor Verstappen.

Marko en Verstappen eerder dit jaar.

Geen ban

Na alle heisa was het vandaag aan Verstappen zelf om zijn verhaal te doen. En de wereldkampioen sprak duidelijk andere taal in Spa volgens Nederlandse media.

 

"Er wordt altijd wel iets bedacht", opende hij. "Als je niet wint, krijg je de schuld omdat je tot 3 uur 's nachts aan het racen was. Maar in Imola won ik ook terwijl ik aan simracen deed."

 

"Ik doe het al sinds 2015 en het is heel belangrijk voor mij. Ik heb 3 wereldkampioenschappen gewonnen, dus ik weet wel wat ik moet doen."

 

"We hebben het wel over mijn simracen gehad", gaf Verstappen Helmut Marko gelijk. "Maar er komen niet meteen nieuwe simraces aan, dus ze hoeven zich geen zorgen te maken."

 

"Ik heb geen ban. Ik hoef hen niet te vertellen wat ze doen in hun privétijd en in het weekend. Dat geldt andersom ook."

Gerelateerd: