U20 Belgian Lions grijpen naast historische EK-finale na lastige partij tegen Slovenië

 za 20 juli 2024 19:58
De Lions verloren hun halve finale.

De U20 Belgian Lions zijn er niet in geslaagd om voor het eerst ooit een EK-finale te halen. De Belgen liepen in de halve finale tegen Slovenië een hele partij lang achter de feiten aan. In het Poolse Gdynia werd het 79-91. Morgenavond om 18.00 uur spelen de jonge Lions wel nog een troostfinale tegen Frankrijk of Griekenland.

Geen historische stunt van onze U20 Belgian Lions. De jonge Belgen hadden het ietwat verrassend al tot de halve finale geschopt op het EK in Polen, maar dat werd uiteindelijk het eindstation.

 

De Lions kregen tegen Slovenië nooit grip op de partij en moesten van start tot einde achtervolgen. Al aan de rust stond een duidelijke 60-36 op het bord.

 

De - soms potige - Slovenen sneden aanvankelijk al te makkelijk door de Belgische defensie en ook vanop afstand stond het vizier van de Slovenen bij momenten bijzonder scherp.

 

De Belgen speelden zelf dan weer heel wat minder klaar. Het ontbrak de Lions aan intensiteit en dat werd uiteindelijk cash betaald.

 

Een remonte in de slotminuten maakte de partij wel nog even spannend, maar de inhaalbeweging van de Lions kwam te laat: 79-91 stond na de partij op het scorebord.

 

Zo moet ons land toch nog wat langer wachten op een eerste EK-finale bij de U20. De Lions kunnen wel nog brons grijpen. Morgenavond spelen ze tegen Frankrijk of Griekenland de troostfinale. 

Gerelateerd: