Belgische Super Cup
speeldag 1

"Het wil veel zeggen dat de VAR zó lang moest kijken": deze discutabele strafschopfase besliste de Supercup

 za 20 juli 2024 22:14

De eerste veelbesproken VAR-fase is alweer een feit. Net voor de rust in de Supercup tussen Club Brugge en Union probeerde debutant Romero de doorgebroken Kabangu terug te halen. De nieuwe aanwinst van Club probeerde zich nog in te houden, maar zijn tegenstander ging neer: strafschop. Al leek de VAR het contact niet te kunnen bevestigen. Bekijk de beelden hieronder.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

40 minuten.

 

Langer bleef de VAR niet onbesproken bij de terugkeer van het Belgische voetbal.

Toen Union-aanvaller Kabangu alleen op Mignolet afstevende, probeerde Romero - de nieuwe verdediger van Club Brugge - zijn tegenstander nog het leven zuur te maken. 

Maar Kabangu kroop goed voor de Argentijn en liet zich ook slim vallen. Alleen: was er wel contact? "Voor mij was dat geen strafschop", twijfelde ook Hans Vanaken na de wedstrijd.

 

Dat de VAR minutenlang moest checken, voedde de speculaties alleen maar meer. "Dat wil zeggen dat er niet veel was, hé", ging Vanaken met een cynisch lachje verder.    

 

"Ik heb het ook tegen de scheidsrechter gezegd: als je niet had gefloten, was het nooit penalty. De VAR zou deze fase niet terugfluiten. Dat is nu eenmaal het systeem met die VAR."

 

Een mening die ook Hayen deelde: "Als het 5 minuten duurt, is het wellicht een hele lichte", besloot hij.

Gerelateerd: