Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Laten Evenepoel en Pogacar bromance nu ook spreken tijdens de koers? "Hij had Remco graag meegepakt"

 wo 17 juli 2024 21:15
Christophe Vandegoor en Serge Pauwels bespraken de vriendschap tussen Pogacar en Evenepoel.

Dat Tadej Pogacar en Remco Evenepoel het bijzonder goed met elkaar kunnen vinden, is al lang geen geheim meer. De twee vedetten stonden tijdens deze Tour al vaak samen te lachen en deelden zelfs al snoepjes. Kwam die vriendschap vandaag ook tijdens de koers naar boven? "Je zag Pogacar een paar keer achterom kijken."

Niet alleen op de fiets, maar ook ernaast zijn Tadej Pogacar en Remco Evenepoel een genot om naar te kijken.

 

De twee sterren schieten overduidelijk goed met elkaar op en lijken nu al een vriendschap te hebben opgebouwd. Van samen dollen tot het delen van snoep, het duo is tijdens deze Tour een hot topic.

 

"Evenepoel en Pogacar zijn twee handen op één buik, hé", was het ook Serge Pauwels opgevallen. "We hebben die beelden gezien van de winegums die na de finish gedeeld werden en waar ze onder elkaar wat mopjes maakten."

 

Vandaag leek het zelfs zo ver te gaan dat de twee samen wilden wegknallen van Jonas Vingegaard, die door een moeilijk momentje ging.

 

"Vandaag was hun band ook wat te zien tijdens de rit", merkt Pauwels op in de podcast. "Toen Pogacar had aangevallen en over de top van de Col du Noyer kwam, zag je hem een aantal keer achterom kijken."

Pogacar kon zich natuurlijk ook niet helemaal inhouden.

Serge Pauwels

"Als het enigszins had gekund, had hij Evenepoel graag meegepakt, hoor", zag onze analist aan de houding van Pogacar.

 

"Evenepoel was op een bepaald moment echt heel dicht bij Pogacar, maar in die voorlaatste haarspeldbocht naar rechts verloor hij net een beetje terrein."

 

"Pogacar kon zich natuurlijk ook niet helemaal inhouden. Maar als het een beetje had gekund, waren ze met z'n tweeën weggereden. Dan hadden ze misschien wel wat meer tijd kunnen nemen op Vingegaard."

Nog iets van plan

Ook los van de vriendschap met Pogacar blijft Evenepoel indruk maken in deze Tour. "En je kwam hem op weg naar de auto nog even tegen, hé", merkt Christophe Vandegoor op. "Wat zei hij?"

 

"Ik heb hem gewoon proficiat en succes gewenst", laat Pauwels weten. "Maar hij zag er gewoon heel goed uit. Hij is echt in topvorm en dat is ook wat we hoorden van vader Evenepoel vandaag."

 

"We hebben hem gevraagd hoe het gaat met Remco. Zijn blik verraadde dat Remco nog iets van plan is en dat het nog niet gedaan is. Hij voelt zich goed en is nog strijdvaardig."

 

"Hij is uiteraard heel blij met de plek waar hij nu staat, maar hij durft ook nog omhoog te kijken. Dat durf ik met hem mee te doen na vandaag", stelt Pauwels.

 

"Dit is een liefdesverhouding: de Tour en Remco Evenepoel", besluit Vandegoor.

Gerelateerd: