Slotdag biedt medaillekans aan Lotte Kopecky en Belgian Cats: deze Belgen komen zondag 11 augustus in actie

  

't Is bijna voorbij. De laatste olympische medailles worden verdeeld en enkele Belgen maken nog kans. Om 11 uur begint Lotte Kopecky aan het omnium en in de vroege ochtend is er ook al de marathon bij de vrouwen. De Belgian Cats mogen de Olympische Spelen afsluiten in de kleine basketbalfinale. 

Belgen op zondag 11 augustus
8.00 uur Chloé Herbiet atletiek marathon opgave
8.00 uur Hanne Verbruggen atletiek marathon 19e
11.00 uur Lotte Kopecky baanwielrennen omnium: scratch 17e - 17e in klassement
11.30 uur Belgian Cats basketbal kleine finale: België - Australië 81-85
11.57 uur Lotte Kopecky baanwielrennen omnium: temporace 6e - 13e in klassement
12.53 uur Lotte Kopecky baanwielrennen omnium: afvalling 4e - 9e in klassement
13.56 uur Lotte Kopecky baanwielrennen omnium: puntenkoers 4e

Belgische vrouwen aan zet

Alleen maar vrouwelijk Belgisch geweld op de laatste dag van de Spelen. 

 

Net zoals gisteren bijten we de spits af om 8 uur bij het ochtendgloren met de marathon bij de vrouwen. Hanne Verbruggen en Chloé Herbiet staan voor ons land aan de start.

 

Voor Verbruggen is het haar tweede deelname aan de Olympische Spelen. Herbiet staat voor haar debuut. Lukt het de vrouwen om een mooie prestatie bij elkaar te lopen in de straten van Parijs?

 

Als de marathon afgelopen is, kunnen we stilletjes naar het omnium. Na haar bronzen medaille op de weg, mag Lotte Kopecky opnieuw eremetaal proberen scoren op de baan. Om 13.57 uur vindt met de puntenkoers de laatste van 4 disciplines plaats. 

 

Nog voor het omnium volledig afgewerkt is, beginnen de Belgian Cats aan hun wedstrijd voor brons tegen die andere verliezende halvefinalist Australië. Geven de Cats hun Spelen toch nog glans of wordt het een einde in mineur? Om 11.30 uur beginnen ze eraan.

Gerelateerd: