Batshuayi maakt de gevoelige overstap naar Galatasaray en wordt ploegmaat van Mertens

 ma 1 juli 2024 18:53
Michy Batshuay aan het werk voor Fenerbahce tegen zijn nieuwe club Galatasaray.
Batshuayi speelt volgend seizoen dezelfde derby's, maar in een ander shirt.

Michy Batshuayi heeft een nieuwe club gevonden. Onze 30-jarige landgenoot verlaat Fenerbahce voor eeuwige rivaal Galatasaray. Daar tekende hij voor 3 seizoenen en wordt hij ploegmaat van Dries Mertens.

In het voetbalgekke Istanboel zijn er twee clubs die al vele jaren de plak zwaaien. Galatasaray en Fenerbahce gunnen elkaar het licht in de ogen niet en een transfer tussen beide clubs is dan ook geen evidentie. Enter Michy Batshuayi.

 

De 30-jarige Belg kreeg in de competitie steevast de invallersrol toebedeeld. Een rol waarin hij wel uitblonk met 12 doelpunten. Met een gemiddelde van 1 doelpunt elke 66 minuten was hij zelfs een van de meest doeltreffende spitsen in Europa.

 

Enkel in de Conference League, waarin hij scoorde tegen Union, en de Turkse beker, waarin hij 6 keer scoorde in amper 3 duels, kon Batshuayi rekenen op een basisplek. Daar lijkt Basthuayi geen vrede mee te nemen en dan is een vertrek een logisch gevolg.

Dat de voormalige Rode Duivel uitgerekend naar aartsrivaal Galatasaray trekt, is op z'n minst een moedige keuze te noemen. Het is al 5 jaar geleden dat een speler Fenerbahce inruilt voor Galatasaray of omgekeerd en dat is geen toeval.

 

Bij zijn nieuwe club komt Batshuayi met Dries Mertens een bekend en vriendelijk gezicht tegen, maar zijn eigen gezicht moet hij niet meteen weer laten zien aan de andere kant van de Bosporus.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: