Waanzinnige beelden: gemaskerde man klimt op dak van Dortmund-stadion en wordt gearresteerd

 zo 30 juni 2024 13:02

Bizar tafereel na Duitsland - Denemarken. In de nok van het stadion in Dortmund spotten toeschouwers plots een gemaskerde man die op de constructie aan het klimmen was. Gespecialiseerde politiediensten konden de onbekende arresteren. Bekijk hieronder de beelden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een man is zaterdagavond opgepakt nadat hij langs de onderzijde op de dakconstructie was geklauterd van het stadion in Dortmund, waar de EK-wedstrijd tussen Duitsland en Denemarken in de achtste finales plaatsvond. Dat maakte de lokale politie zondag bekend.


Op televisiebeelden was te zien dat scheidsrechter Michael Oliver naar het dak van het stadion wees, voordat de tweede helft begon. Waarom was aanvankelijk onduidelijk.

 

Er werd gedacht dat het te maken had met het zware onweer, waarvoor de wedstrijd kort in de eerste helft onderbroken werd. De politie zette een actie op poten om de persoon veilig op te kunnen pakken.

 

"De opgepakte persoon is 21 jaar oud en komt uit Osnabrück. Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat het gedrag van de man bedoeld was om toeschouwers in het stadion in gevaar te brengen", zei de politie van Dortmund in een verklaring.

Gerelateerd: