EK NIEUWS - UEFA stuurt twee Spaanse refs huiswaarts na omstreden beslissingen in groepsfase

 vr 28 juni 2024 15:49
Scheidsrechter Gil Manzano moet niet meer opdraven dit EK.

De EK- carrousel draait dezer dagen op volle toeren. In deze liveblog verzamelen wij al het nieuws vanuit Duitsland. Wat onze tegenstanders of de topfavorieten uitvogelen? Welke selecties nog veranderen? U leest het allemaal hieronder.

EURO 2024

15:45

UEFA stuurt twee Spaanse refs huiswaarts na discutabele fases

UEFA heeft twee Spaanse scheidsrechters, Alejandro Hernandez en Jesús Gil Manzano, naar huis gestuurd. 


Hernandez kreeg kritiek te verduren voor zijn VAR-optreden in de groepswedstrijd Schotland-Hongarije (0-1), terwijl hoofdscheidsrechter Manzano onder vuur lag na een gecontesteerde beslissing in de groepswedstrijd Oostenrijk-Frankrijk (0-1).


De Oostenrijkse bondscoach Ralf Rangnick trok fors van leer tegen Manzano na het nipte verlies van zijn land in de groepswedstrijd tegen Frankrijk. Volgens hem gaf de arbiter onterecht een doeltrap aan Frankrijk nadat een poging van Oostenrijker Christoph Baumgartner via de Franse doelman Mike Maignan over de achterlijn ging. 


Hernandez, die fungeerde als VAR-official in de groepwedstrijd Schotland-Hongarije, kreeg dan weer kritiek te verduren toen hij geen VAR-check adviseerde nadat Stuart Armstrong in het strafschopgebied werd neergehaald door Willi Orban. De hoofdscheidsrechter wees de Schotse claim voor een penalty af.

27/06/24
20:36

Foden sluit opnieuw aan bij de groep

Phil Foden is vandaag opnieuw naar Duitsland gereisd om zich bij de Engelse groep aan te sluiten. De ster van Manchester City was even naar huis gegaan om de geboorte van zijn derde kind bij te wonen en gaat nu verder met zijn toernooi. Engeland treft zondag Slovakije in de 1/8e finales.

20:33
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
17:33

"Rijkste man van Georgië" schenkt ruim 10 miljoen dollar aan spelers

Bidzina Ivanisjvili, die bekendstaat als de rijkste man van Georgië, heeft de spelers van het nationale elftal een mooie bonus gegund na hun historische kwalificatie voor de 1/8e finales.

De politieker heeft via zijn partij aangekondigd dat hij ongeveer 10,7 miljoen dollar zal schenken aan de volledige ploeg. Ivanisjvili was tussen 2012 en 2013 premier van het land nadat hij zijn eigen partij "Georgische Droom" oprichtte. Zouden de Duivels binnenkort ook een telefoontje van Bart De Wever kunnen verwachten?   

16:59

VIDEO - Alle owngoals op het EK tot nu toe

14:51
Anthony Gordon met een schaafwonde op zijn kin.
14:49

Geen ontspannen fietsritje voor Gordon

Even de benen losgooien op de fiets? Dat is Anthony Gordon niet goed bevallen in het Engelse trainingskamp. De vleugelspeler van Newcastle viel en schaafde zo zijn kin. Zo zal hij even een mooi aandenken hebben aan het EK.

14:49
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
26/06/24
16:44

Foden verlaat even het Engelse kamp

Phil Foden is voor even teruggekeerd naar huis voor een dringende familiezaak. Dat meldt de Engelse voetbalbond.

Volgens de doorgaans goed ingelichte Italiaanse journalist Fabrizio Romano zou Foden voor de 3e keer vader worden.

De 24-jarige Foden speelde gisteren nog 89' in het 0-0-gelijkspel tegen Slovenië. De volgende wedstrijd van Engeland staat op 30 juni gepland.

17/06/24
16:05

Lewandowski traint weer mee

Voor de eerste match moest Poolse topscoorder Robert Lewandowski nog verstek geven, maar ondertussen traint de Pool weer mee. Meer nog, volgens de Poolse bondscoach zou de spits zelfs zijn comeback maken vrijdag tegen Oostenrijk. 

16/06/24
14:16

De Duitsers amuseren zich rond het zwembad met straffe uitdaging:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
15/06/24
15:28

Tsjechische spits wil Ronaldo "wrange nasmaak" bezorgen

In aanloop naar de clash tussen Portugal en Tsjechië is de psychologische oorlogsvoering alvast begonnen. Op de persconferentie van de Tsjechen kreeg aanvaller Mojmir Chytil de vraag of hij bang is voor Cristiano Ronaldo.

"Ik was altijd al voor Messi", grapte de spits. "Maar Ronaldo heeft een uitzonderlijke carrière gehad. Hij is een van de besten ooit. Ik heb echt zin in de wedstrijd en misschien kunnen we hem na de partij wel een wrange nasmaak bezorgen."

Ploegmakker David Zima was het duidelijk oneens met Chytil. "CR7 is de beste speler ter wereld, zelfs vandaag de dag nog. Maar we geloven in onszelf."

14:31

Mbappé vol vertrouwen

Dat Frankrijk een van de absolute topfavorieten is voor dit EK, is ook Kylian Mbappé niet ontgaan. "We gaan ons dan ook niet wegsteken", vertelde hij aan TF1. "We horen bij de ploegen die het toernooi kunnen winnen."

Toch hield de vedette nog een slag om de arm. "We zijn favoriet op papier, maar voetbal speel je niet op papier", schudde hij een cliché uit zijn mouw. "Favoriet zijn is goed, maar winnen is nog beter."

14/06/24