Italiaanse bondscoach Spalletti mag blijven, ondanks vroege EK-exit: "Ondenkbaar om project al op te geven"

 zo 30 juni 2024 14:19
Spalletti moest gisteren afdruipen na de verdiende nederlaag.

Even leek de stoel van bondscoach Luciano Spalletti te wankelen. Na de pijnlijke vertoning en dito uitschakeling tegen Zwitserland in de 1/8e finales werd her en der al gesproken over een mogelijks ontslag. Maar Italiaans bondsvoorzitter Gravina ontkracht die geruchten nu: "Luciano behoudt ons vertrouwen."

Italië stond gisterenavond even op zijn kop. Na een dramatische wedstrijd tegen Zwitserland moest de titelverdediger opkrassen op het EK.

 

Bondscoach Luciano Spalletti sloeg mea culpa, maar verdedigde zichzelf ook door te zeggen dat hij niet genoeg voorbereidingstijd had gekregen aan het roer van de Azzurri.

 

Een redenering die gevolgd wordt door de Italiaanse bond. "Luciano heeft ons vertrouwen en behoudt dat ook. Hij moet zijn werk voortzetten", vertelde bondsvoorzitter Gabriele Gravina op een persconferentie in het Italiaanse basecamp.

Er zijn zeker dingen te herzien. Er zal diep nagedacht moeten worden.

Gabriele Gravina

"We zijn allemaal verantwoordelijk voor de uitschakeling: bestuurders, spelers, coaches ... Het is een project dat meerdere jaren zal duren en het is ondenkbaar om een project na 8 maanden al op te geven."


Maar Gravina besefte wel dat er heel wat werk op de plank ligt. "Er zijn zeker dingen te herzien. Er zal diep nagedacht moeten worden."


"Er is maar één manier om met dit teleurstellende moment om te gaan en dat is door te werken. Over 60 dagen hebben we alweer belangrijke wedstrijden", verwees de voorzitter nog naar de Nations League.


Daarin wachten Israël, Frankrijk en ... onze Rode Duivels.

Gerelateerd: