ATP klassement

naampunten
1
Jannik Sinner
9890
2
Novak Djokovic
8360
3
Carlos Alcaraz
8130
4
Alexander Zverev
6905
5
Daniil Medvedev
6445
6
Andrey Rublev
4420
7
Hubert Hurkacz
4235
8
Casper Ruud
4025
9
Alex De Minaur
3830
10
Grigor Dimitrov
3750

Djokovic staat op Wimbledon met ingepakte knie, maar vol motivatie: "Ik ga vol voor de titel"

 zo 30 juni 2024 13:53
Novak Djokovic traint op Wimbledon met een verband rond de knie.
Djokjovic trainde met een ingepakte knie op het gras van Wimbledon.

Nog geen maand geleden onderging Novak Djokovic een operatie aan de meniscus, dezer dagen staat hij alweer op het heilige gras van Wimbledon, en niet zonder ambitie. "Ik ben hier niet om enkele rondes te overleven, ik ga vol voor de titel."

2024 is voorlopig niet het jaar van Novak Djokovic. De Serviër haalde geen enkele finale in de 7 toernooien waar hij aan deelnam. Na een val op Roland Garros moest hij zelfs onder het mes door een meniscusletsel.

 

De eerste plek op de ATP-ranking was hij kwijt en ook de zomerse ambities leken bijgesteld te moeten worden. En toch brandt de 37-jarige Djokovic op de vooravond van Wimbledon als vanouds van ambitie.

 

Eerder gaf hij al aan niet naar Londen af te zakken om er voor spek en bonen bij te lopen. Die mening stelde hij in de tussentijd niet bij. "Ik ben hier niet om te bewijzen dat ik weer 1 of 2 wedstrijden kan spelen. Ik wil echt voor de titel gaan."

 

De Serviër jaagt dus op zijn 8e titel op Wimbledon. Daarmee zou hij het record van Roger Federer kunnen ervaren. De editie van vorig jaar zal een extra motivatie zijn, want toen was de verloren finale tegen Carlos Alcaraz het enige dat tussen hem en de felbegeerde Grand Slam stond.

Ik ga mezelf niet inhouden. Ik ga alles geven, zoals ik al heel mijn carrière doe.

Novak Djokovic

Djokovic kon zich tijdens zijn revalidatie moeilijk inbeelden dat hij er niet bij zou zijn, maar ging niet over een nacht ijs. Zo legde hij zijn oor onder meer te luister bij collega Taylor Fritz, die in 2021 een gelijkaardig euvel overwon.


Zal de Serviër de komende weken zonder zorgen kunnen spelen? "Ik ga mezelf niet inhouden. Ik zal niet berekend spelen of voorzichtiger zijn in mijn bewegingen. Ik ga alles geven, zoals ik al mijn hele carrière speel."


Dinsdag moet Novak Djokovic voor het eerst aan de slag op het gras, tegen de Tsjech Vit Kopriva (ATP 123). De eerste horde op weg naar een 8e eindzege op Wimbledon? Het record van Federer evenaren zal zeker een extra motivatie zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: