Ga naar de inhoud

Novak Djokovic is succesvol geopereerd aan zijn knie: "Moest afgelopen dagen moeilijke beslissingen nemen"

 do 6 juni 2024 11:59
Novak Djokovic met zijn entourage.
Novak Djokovic met zijn entourage.

Drie dagen geleden won hij nog geblesseerd zijn 1/8e finale, nu is Novak Djokovic al succesvol geopereerd aan zijn knie. Dat heeft hij zelf laten weten via Instagram. "Ik doe mijn best om zo snel mogelijk gezond en fit terug op het terrein te staan."

"Ik moest de afgelopen dagen een paar moeilijke beslissingen nemen", opent Novak Djokovic zijn Instagrambericht. De 37-jarige Serviër scheurde in zijn vorige wedstrijd op Roland Garros zijn meniscus, een schijfje van kraakbeen in zijn knie.

 

Toch won hij de wedstrijd, maar tijdens een MRI-scan kwam de scheur aan het licht. Hij besloot om zich onmiddellijk te laten opereren, een operatie die succesvol verlopen is.

 

"Ik ben de dokters heel dankbaar, net als de steun van de supporters", laat Djokovic weten. "Ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk gezond en fit terug op het terrein te staan."

 

Of Djokovic op tijd terug zal zijn voor Wimbledon, valt nog af te wachten. Het grastoernooi start al op 1 juli.

 

Het olympisch tennistoernooi start op 27 juli. Dat doel zou haalbaarder zijn. Djokovic heeft al laten uitschijnen dat dat nog een groot doel voor hem is, als enige blinde vlek op zijn palmares. 

 

"Mijn liefde voor de sport is groot en het verlangen om op het hoogste niveau te spelen, houdt me gemotiveerd", besluit Djokovic strijdvaardig.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: