Zoekt Amadou Onana verzoening met Kylian Mbappé na opvallende video? "Er is nagedacht over contact opnemen"

 za 29 juni 2024 21:21
Amadou Onana (rechts) staat in het oog van een stormpje.

Het filmpje van Rode Duivel Amadou Onana en comedian Pablo Andres doet nog altijd stof opwaaien. In een lied riepen ze op om op het scheenbeen van de Franse sterspeler Kylian Mbappé te tackelen. De Belgische voetbalbond wil het hoofdstuk afsluiten. "Er is gedacht om Onana rechtstreeks contact te laten opnemen met Mbappé, maar dat is nog niet gebeurd", weet Ruben Van Gucht. 

"Wie gaat Mbappé op zijn scheenbeen tackelen?" "Onana."

 

Zo klonk het in een provocerend filmpje dat de Belgische voetbalbond gisteren verspreidde op sociale media. In de (buitenlandse) media werd er kritisch op gereageerd. 

 

Al snel werd de video offline gehaald. De persconferentie van de Rode Duivels opende vandaag met excuses, en er is ook nagedacht over verdere stappen. 

 

"Ik heb me laten vertellen dat de technische staf er behoorlijk verveeld mee zat", vertelt Ruben Van Gucht vanuit Duitsland. 

 

"Er is op een bepaald moment gedacht om Amadou Onana rechtstreeks contact te laten opnemen met Kylian Mbappé. Voor zover ik weet is dat niet gebeurd en zal het niet gebeuren."

De Belgische media zullen het niet groter maken. 

Ruben Van Gucht

Het voorval lijkt wel snel te passeren in het Belgische kamp. "De Belgische media stelden er geen vragen over aan de spelers."

 

Van Gucht ziet wel dat er te weinig reflectie is geweest. "Het filmpje is al even geleden opgenomen."

 

"Er was dus genoeg tijd om er eindredactie op te doen en om te bepalen wanneer je het online zet."

 

Maar of het de voorbereiding op de match zal beïnvloeden? "Ik denk niet dat het nu nog een groter leven zal leiden", besluit Ruben Van Gucht. 

"Niks doen waarmee je tegenstander motiveert"

Ook de analisten in de Sporza-studio waren unaniem. "Het is niet slim", vindt Gert Verheyen. "Je moet niks doen waarmee je je tegenstander kunt motiveren."

 

"Het is humor, maar geen goede humor", vult Wesley Sonck aan. "Je geeft het ander team extra materiaal om je te tackelen."

 

Gelegenheidsvoetbalanalist Sep Vanmarcke deelt die mening. "Als het van de supporters komt, kan zo'n grapje. Dit doet als nationale voetbalbond is niet zo handig."

Gerelateerd: