Vol verrassingen en maar één aanvaller: dit elftal leverde EK-managers tijdens groepsfase het meest op

 vr 28 juni 2024 18:11

Handen in de haren na de groepsfase? Hoog tijd om dan de cijfers eens boven te halen van de EK-manager. Met drie belangrijke wedstrijden achter de rug kregen spelers de kans om zo veel mogelijk punten te verzamelen. De beste 11 slokoppen krijgen een plaats in ons elftal. Hier lees je een stevige portie inspiratie voor je volgende transfer.

De groepsfase op het EK heeft voor wat verrassingen gezorgd. En die laten zich ook blijken in de EK-manager.

In doel vinden we wel een zekerheid: Mike Maignan. Hij moest zich maar één keer omdraaien voor Frankrijk en haalde zo een puntje meer dan Koen Casteels. Geen enkele speler deed beter dan de 25 punten van Maignan.

In de verdediging staan wel wat onverwachte namen. Twee Slovenen maken er de dienst uit. Erik Janza en Zan Karnicnik scoorden allebei één keer en verdienden zo genoeg punten om in de basis te staan. Ook Dani Carvajal - dankzij zijn doelpunt - en Kieran Trippier - met 2 clean sheets - behoorden bij de beste verdedigers.


Met Jamal MusialaCody Gakpo en Kevin De Bruyne staan er heel wat grote namen bij de middenvelders. Zij krijgen ondersteuning van Fabian Ruiz en Mikola Shaparenko. Die twee waren beiden goed voor een doelpunt en een assist in de groepsfase.

Voor wie Shaparenko er plots zou willen inzetten, hebben we slecht nieuws. Hij werd samen met Oekraïne vierde in de groep van de Belgen en ligt dus uit het toernooi.

Wie goed geteld heeft, beseft dat er nog maar plaats is voor één aanvaller in de basiself. Dat plekje gaat naar de topschutter van het toernooi: de Georgiër Georges Mikautadze. Met 3 doelpunten en een assist was hij goed voor 23 punten in de EK-manager.

Wie mag er dan mee op de bank? Als bondscoach heeft Luis de la Fuente het meeste opgebracht. Spanje was namelijk de enige ploeg die 9 op 9 haalde in de groepsfase.

Casteels is tweede doelman. Nathan Aké mag dankzij twee assists ook plaatsnemen op de bank, net als spitsen Kylian Mbappé en Andrej Kramaric.

Deze ploeg verzamelde de meeste punten:

meeste punten opgeleverd in EK-manager
    positie miljoen punten
1. Mike Maignan (Fra) doelman 5.5 25
2. Jamal Musiala (Dui) middenvelder 8 24
3. Cody Gakpo (Ned) middenvelder 8 23
4. Georges Mikautadze (Geo) aanvaller 6 23
5. Fabian Ruiz (Spa) middenvelder 6.5 19
6. Mikola Shaparenko (Oek) middenvelder 5 19
7. Erik Janza (Svn) verdediger 4.5 19
8. Kevin De Bruyne middenvelder 9 18
9. Dani Carvajal (Spa) verdediger 5.5 18
10. Jan Karnicnik (Svn) verdediger 5 18
11. Kieran Trippier (Eng) verdediger 5.5 17
Gerelateerd: