Ga naar de inhoud

Win de EK-manager van Sporza dankzij "de kleintjes": de interessantste koopjes per positie

 ma 10 juni 2024 17:25
Welk koopje komt in jouw ploeg?

Vrijdag gaat het EK voetbal van start en dus hebben jullie nog enkele dagen om te sleutelen aan de ideale ploeg in de EK-manager van Sporza. Kylian Mbappé, Harry Kane en Romelu Lukaku kennen jullie allemaal, maar met welke kleinere garnalen kun je eventueel ook het verschil maken?

Doelmannen

4 miljoen

 • Horatio Moldovan (Roe): De doublure van Jan Oblak bij Atletico Madrid en de nummer 1 bij Roemenië. In de voorronde hield Roemenië 6 keer de 0 en ook in de laatste 2 oefenmatchen (weliswaar tegen Bulgarije en Liechtenstein) werd Moldovan niet geklopt. Belangrijk vraagteken: kan Roemenië de "schade beperken" in een groep met België, Oekraïne en Slovakije?

 

 • Jindrich Stanek (Tsj): Tsjechië trekt met 3 onervaren doelmannen naar het EK, maar Stanek krijgt meer dan waarschijnlijk de voorkeur onder de lat. Met wedstrijden tegen Georgië en Turkije (maar ook Portugal) zou Tsjechië de groepsfase wel eens kunnen overleven.

 

 • Patrick Pentz (Oos): Door de blessure van Alexander Schlager lijkt Patrick Pentz door te schuiven naar de nummer 1 bij Oostenrijk. De Oostenrijkers zitten wel in een aartsmoeilijke groep, met Frankrijk, Nederland en Polen.
Pentz
Patrick Pentz probeert Kylian Mbappé af te stoppen.

Verdedigers

4 miljoen

 • Maximilian Mittelstädt (Dui): Stuttgart-verdediger Mittelstädt werd in maart pas voor het eerst opgeroepen door Julian Nagelsmann, maar hij lijkt zich in korte tijd opgewerkt te hebben tot een zekerheidje op de linksachter. De aanvallend ingestelde Mittelstädt was het voorbije seizoen goed voor 2 goals en 4 assists.

 

 • Loïc Nego (Hon): Een aanvallende rechtsachter die bij Hongarije vaak op het middenveld wordt uitgespeeld en zo regelmatig goed is voor een goaltje. Bij Le Havre zorgde Nego afgelopen seizoen voor 5 assists.

 

 • Jan Bednarek (Pol): Rijzige verdediger van Southampton, die op stilstaande fases af en toe een doelpunt meepikt.

 

 • Martin Vitik (Tsj): 4 goals in 23 matchen en dat voor een verdediger. Martin Vitik is met zijn 1,93 meter een wapen in het strafschopgebied.
Mittelstädt
Maximilian Mittelstädt viert zijn eerste interlanddoelpunt.

4,5 miljoen

 • Marc Guéhi (Eng): Bijna vanuit het niets lijkt de in Ivoorkust geboren Engelsman Marc Guéhi zich in de basisploeg van bondscoach Southgate te spelen. Veel doelpunten moet je van Guéhi wellicht niet verwachten, al kan hij met Engeland ver doorstoten. En dat voor die prijs ...

 

 • Jonathan Tah (Dui): Mogelijk de tweede verrassing in de Duitse elf. Een van de steunpilaren van kampioen Leverkusen, waarvoor hij dit seizoen 4 keer scoorde en 1 assist gaf.

 

 • Fabian Schär (Zwi): Vaste waarde bij Newcastle en Zwitserland. 8 goals in 81 interlands. Doenbare groep, met naast Duitsland ook Hongarije en Schotland.

 

 • Wout Faes/Jan Vertonghen/Maxime De Cuyper (Bel): Drie Belgen voor een prijsje, maar alle drie wel met een vraagteken achter hun naam. Zal Faes uiteindelijk geen tweede viool moeten spelen? Geraakt Vertonghen wel tijdig fit? En krijgt de onervaren De Cuyper het vertrouwen na de blessure van Meunier?
Vertonghen
Jan Vertonghen voor 4,5 miljoen: waarom niet?

Middenvelders

4,5 miljoen

 • Przemyslaw Frankowski (Pol): De middenvelder van Lens krijgt vermoedelijk een basisplaats van de Poolse bondscoach. Scoorde 3 keer in 40 interlands en scoorde afgelopen seizoen 3 keer in de Ligue 1, met ook nog eens 2 assists.

5 miljoen

 • Giorgi Tsjakvetadze (Geo): Een oude bekende, zeker voor de supporters van AA Gent. De aanvallende middenvelder wordt bij Georgië vaak als vleugelspeler uitgespeeld en dat blijkt ook uit zijn cijfers: 8 goals in 25 matchen.

 

 • Jorginho (Ita): Een vaste waarde op het middenveld van Italië en jarenlang hun vaste penaltynemer. Na 2 dure penaltymissers in de WK-voorronde - die de Azzurri uiteindelijk de kwalificatie kostte - is hij misschien niet happig meer om die te nemen. Maar voor 5 miljoen sowieso een buitenkansje.

 

 • Robert Andrich (Dui): Nog een Leverkusen-speler die zich in de basis bij Duitsland lijkt te spelen. Een verdedigende middenvelder, maar afgelopen seizoen toch goed voor 4 goals in de Bundesliga.

 

 • Orel Mangala (Bel): Ligt een beetje in de weegschaal met Youri Tielemans voor een positie op het middenveld. Duikt ook regelmatig op in het strafschopgebied, al is het nog altijd wachten op een eerste interlandgoal.
Jorginho
Jorginho baalt na een gemiste penalty tegen Zwitserland.

5,5 miljoen

 • Pierre-Emile Højbjerg (Den): 10 goals in 77 interlands, daar kun je als middenvelder mee thuiskomen. Højbjerg krijgt bij Denemarken iets meer vrijheid om zich aanvallend uit te leven dan bij Tottenham.

 

 • João Palhinha (Por): Als we de transfergeruchten mogen geloven een van de eerste transfers van Vincent Kompany bij Bayern München. De stofzuiger van Fulham graait regelmatig een doelpuntje mee en kan met Portugal wel eens ver geraken.
   
 • Antonin Barak (Tsj): Bij Fiorentina geen vaste waarde, maar wel bij Tsjechië, waar hij in 40 interlands al 10 keer scoorde. Kan hij dat totaal aandikken tegen Turkije, Georgië en Spanje?
Palhinha
João Palhinha is zoveel meer dan de man die de enkels van Romelu Lukaku bewerkte op het vorige EK.

Aanvallers

4 miljoen

 • Tommy Conway (Sch): De enige aanvaller die beschikbaar is voor 4 miljoen en een late toevoeging bij Schotland. Daar zal hij wellicht niet op veel speelminuten moeten rekenen, al scoorde hij wel 10 keer in de Championship voor Bristol City.

5 miljoen

 • George Puscas (Roe): Een naam als een klok, maar uiteraard geen familie van de legendarische Ferenc Puskas. Bij Roemenië ligt hij in de balans met ex-KV Mechelen-speler Alibec, maar de statistieken spreken in zijn voordeel: 11 goals in 42 interlands.
Puscas
Doet George Puscas zijn achternaam alle eer aan?

5,5 miljoen

 • Ché Adams (Sch): De spits van Southampton trof 15 keer raak in de Championship, al wil het bij de nationale ploeg moeilijker lukken. De voorbije 2 jaar scoorde hij 1 keer, tegen Gibraltar.

 

 • Karol Swiderski (Pol): De een zijn dood ... Door een blessure moet Arkadiusz Milik op de valreep afhaken bij Polen, maar hierdoor komt er in de spits wel een plaatsje vrij. Dat gaat wellicht naar Karol Swiderski, spits bij Hellas Verona. Slechts 2 keer kon hij daar dit seizoen scoren, maar bij Polen lukt het een stuk beter: 10 goals in 30 interlands.

6 miljoen

 • Georges Mikautadze (Geo): De voormalige doelpuntenmachine van Seraing speelt bij Georgië voorin in de schaduw van Napoli-ster Kvaratschelia, maar zijn cijfers liegen er niet om: 10 goals in 25 interlands. Ook bij Metz heeft Mikautadze een goed seizoen achter de rug, met 13 goals in 20 matchen.

 

 • Barnabas Varga (Hon): Varga werd op zijn 28e pas voor het eerst opgeroepen bij Hongarije, maar dat is een schot in de roos geworden: 6 goals in 11 interlands, waaronder 2 treffers (en 1 assist) in de meest recente oefenzege tegen Israël. Ook bij Panathinaikos vlogen ze er vlot in dit seizoen: 20 goals en 6 assists in 24 matchen. Een potentiële puntenpakker in de EK-manager?
Mikautadze
Scoort Georges Mikautadze (rechts) even vlot op het hoogste toneel?

Maak hieronder je ploegje aan voor de EK-manager

Gerelateerd: