Evenepoel en Naesen voorspellen (ruime) zege van Duivels tegen Frankrijk: "Geen scenario zoals in 2018"

 do 27 juni 2024 19:29
Remco Evenepoel gelooft dat de Belgen Frankrijk een pijnlijke score aansmeren maandag.

Geen geloof in de Belgen op het EK? Niet als het van hun landgenoten afhangt die weldra aan de Tour de France beginnen. Remco Evenepoel en Oliver Naesen hebben zich gewaagd aan een pronostiek voor de 1/8e finale van de Rode Duivels tegen Frankrijk. "Het wordt 4-0", zegt Evenepoel overtuigd. Zijn collega is net iets voorzichtiger.

Fluitconcert, vertrouwensbreuk en overreactie. Vandaag domineerden die woorden het Duivelse nieuws.

 

Staat na de groepsfase het vertrouwen in de Belgen op een laag pitje? Remco Evenepoel zegt alvast volmondig "neen". Sterker nog: sterke man van Soudal - Quick Step voorspelt dat het maandag 4-0 wordt voor België.

 

Ook Oliver Naesen waagt zich aan een pronostiekje vlak voor de Tourstart, maar is voorzichtiger. "De Rode Duivels doen het niet zo goed, maar we doen wel nog altijd mee", opent goedlachse renner.

 

"Ik geloof niet in hetzelfde scenario zoals op het WK van 2018, toen Frankrijk nipt won met 1-0. Toen was ook heel mijn ploeg (Decathlon-AG2R, red.) voor de Fransen aan het supporteren tijdens de Tour."

 

"Dit jaar zal het anders zijn", denkt Naesen. "Dus zeg ik: 2-1 voor België."

 

Een voorspelling die zijn Franse ploeggenoot weglacht. "Ik denk dat het een hoop geouwehoer wordt én dat "Oli" maandagavond een beetje teleurgesteld zal zijn", lacht Paul Lapeira.

 

Wie lacht het laatst?

Gerelateerd: