Sanne Cant mag niet naar Olympische Spelen: "Onverwachte ontgoocheling"

 wo 26 juni 2024 10:03

Sanne Cant is bezig aan haar laatste seizoen als renster. De 33-jarige renster van Fenix-Deceuninck droomde van een afscheid door de grote poort op de Olympische Spelen. Haar 2e plaats op het BK zondag zette die sollicitatie kracht bij. Maar het is haar niet gegund.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sanne Cant was zondag in Zottegem de best of the rest achter een ongenaakbare Lotte Kopecky. De wereldkampioene is ook het speerpunt van de olympische selectie.

Cant reageerde emotioneel zondag na de koers: "Ik kan mijn carrière niet mooier afsluiten. Ik hoop wel nog dat ik naar de Spelen mag en dan heb ik alles meegemaakt wat ik kon meemaken."

Maar die olympische deelname zal een leemte blijven op haar palmares. Dat maakte ze gisteravond duidelijk in een post op Instagram.

"Ik beleefde een rollercoaster aan emoties de voorbije dagen. Ik ben heel blij met mijn prestatie van zondag, maar ik kreeg gisteren het telefoontje dat ik niet verwachtte."

"Het enige wat ik momenteel kan doen is proberen deze ontgoocheling een plaats te geven..."

Opvallend: de 18-jarige Fleur Moors, zondag 4e op het BK, was een van de eersten om haar collega een hart onder de riem te steken: "Je had die selectie zo hard verdiend!!"
 

Gisteren maakte Sven Vanthourenhout, de bondscoach van de mannen, zijn olympische selectie bekend. De vrouwenselectie wordt gemaakt door bondscoach Ludwig Willems. Het is nog niet bekend wie naast Kopecky wel gaat, dat wordt een van de komende dagen bekendgemaakt.

Gerelateerd: