Het Belgische kwartet voor olympische wegrit is bekend: Benoot en Stuyven in steun voor Evenepoel en Van Aert

 di 25 juni 2024 10:21
Wout van Aert en Remco Evenepoel zijn de Belgische kopmannen in Parijs.
Wout van Aert en Remco Evenepoel zijn de Belgische kopmannen in Parijs.

Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft zijn olympische selectie voor Parijs 2024 bekendgemaakt. Kopmannen Remco Evenepoel en Wout van Aert, die ook de tijdrit zullen rijden, krijgen de steun van Tiesj Benoot en Jasper Stuyven. "Onze doelstelling is een medaille", is Vanthourenhout ambitieus.

België mocht het maximum van 4 renners selecteren voor de olympische wegrit, waarvan er 2 ook de tijdrit moeten rijden.

 

Tijdritspecialisten Remco Evenepoel en Wout van Aert waren dan ook de 2 meest logische namen op het lijstje van bondscoach Sven Vanthourenhout. Zij krijgen in Parijs het gezelschap van Tiesj Benoot en Jasper Stuyven.

 

"Vier renners is niet veel, zeker als je kijkt naar de luxe die we hebben in België", vertelde Vanthourenhout dinsdag op een persconferentie. "Maar ik ben er wel van overtuigd dat we met een zeer sterk en ervaren team richting Parijs kunnen reizen."

Jasper en Tiesj hebben ervaring om in die rol te koersen en zij staan er altijd op belangrijke momenten.

Sven Vanthourenhout

"Remco en Wout zijn twee renners die voor de federatie al heel veel betekend hebben, met al 8 internationale medailles. Dat is best indrukwekkend en niet vanzelfsprekend", vertelde Vanthourenhout over zijn twee kopmannen/tijdrijders.

 

"Daarnaast heb ik vooral gezorgd voor ondersteuning richting die 2 jongens. Jasper en Tiesj zijn 2 renners met heel veel ervaring. Zij hebben bovendien ook ervaring om in die rol te koersen."

 

"Ook zij hebben al veel betekend voor de federatie. Het zijn jongens die er altijd staan op belangrijke momenten en weten ook zelf wat het is om een grote koers te winnen. We hebben heel veel vertrouwen in hen. Onze doelstelling is een medaille te halen en ik hoop dat we dat met een van deze 4 jongens kunnen doen."

Tactisch wordt het een heel moeilijke koers. Daarom heb je veel ervaring nodig en die hebben we.

Sven Vanthourenhout

Wat voor soort wedstrijd verwacht de bondscoach in Parijs? "Een olympische wegrit is sowieso al heel speciaal", klinkt het. "Het wordt nu nog specialer omdat we toch met een best klein peloton van start zullen gaan."

 

"In Tokio waren we nog met 5 Belgen, nu was het maximum 4. We zullen in Parijs een peloton hebben van een 90-tal renners. Dat is niet veel wanneer je een koers van 270 kilometer hebt. Bovendien zit in dat peloton niet elk land op het niveau van een aantal Europese landen."

 

"Tactisch wordt het een heel moeilijke koers", meent Vanthourenhout. "Daarom heb je ook heel veel ervaring nodig in je ploeg en die hebben we. Maar het wordt pittig. Het circuit is niet vlak en lastig, met 2 klimmetjes met kasseien. Het is een stevig, klassiek parcours."

Nog 5 namen voor Parijs

Op de persconferentie van het BOIC werden dinsdag nog 5 andere namen bekendgemaakt van atleten die zich mogen opmaken voor de Olympische Spelen.

 

Het gaat om mountainbikers Jens Schuermans en Pierre de Froidmont bij de mannen en Emeline Detilleux bij de vrouwen. In het BMX mogen ook Ruben Gommers en Elke Vanhoof hun koffers pakken voor Parijs.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd:
Bert en Bavo gaan Olympisch
Bavo en Bert bereiden zich voor op de Olympische Spelen in Parijs met Belgische topsporters. Samen leren ze de atleet én zijn of haar discipline kennen. Bloed, veel zweet en tranen verzekerd.
9 afleveringen