Gareth Southgate gefrustreerd: "Engelse fans zorgen voor een ongewone sfeer die problematisch is voor de spelers"

 wo 26 juni 2024 12:40
Gareth Southgate ging gisteren de fans groeten, maar kreeg bekers naar zijn hoofd gegooid.

Engeland werd dan wel groepswinnaar, maar het spel op het EK is niet om over naar huis te schrijven. Na de troosteloze 0-0 tegen Slovenië werden de Engelse spelers zelfs op boegeroep onthaald door de fans. Ze gooiden ook met lege bekers naar bondscoach Gareth Southgate. "Het belangrijkste is nu dat de supporters het team blijven steunen", reageert die laatste.

Voor een derde keer werden de torenhoge verwachtingen van de Engelse fans niet ingelost. 

Na een nipte zege tegen Servië (0-1) en een gelijkspel tegen Denemarken (1-1), moest Engeland tegen Slovenië tonen dat het in staat was om ver te geraken in het toernooi.

Alleen was het spel van Engeland opnieuw niet om aan te zien. En dat tonen de statistieken ook. In 3 wedstrijden scoorden de Engelsen maar 2 keer en hadden ze een totaal van 2.67 expected goals. 

In alle wedstrijden van groep C werd trouwens maar weinig gescoord. Met 7 doelpunten in 6 wedstrijden evenaart de groep een laagterecord. Enkel op het EK in 2016 gebeurde het al eens dat er in een groep zo weinig gescoord werd.

(lees verder onder het Instagrambericht.)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Problematische situatie"

Na de teleurstellende wedstrijd moesten Bellingham en co. met boegeroep van de fans de kleedkamer opzoeken. Gareth Southgate kreeg zelfs bekers naar zijn hoofd geslingerd. Op de persconferentie achteraf snapte de Engelse bondscoach de negatieve reacties, maar het zorgt wel voor problemen volgens hem. 

"Ik begrijp het narratief rond mij en het is beter zo dan dat het rond het team zou zijn. Maar het zorgt wel voor een ongewone sfeer om in te werken, die problematisch is voor de groep. Ik heb nog nooit zulke reacties gezien bij een ander team dat zich kwalificeerde voor de volgende ronde."

"Ik ben wel heel trots op hoe mijn spelers met deze situatie omgaan. Het is niet gemakkelijk en het zou beter zijn mochten de fans de spelers steunen."

Dat zullen de spelers dan toch moeten afdwingen. Om zo het hachje van Southgate te redden?

Gerelateerd: