ATP klassement

naampunten
1
Jannik Sinner
9570
2
Novak Djokovic
8460
3
Carlos Alcaraz
8130
4
Alexander Zverev
7295
5
Daniil Medvedev
6525
6
Alex De Minaur
4185
7
Hubert Hurkacz
4105
81
Casper Ruud
3925
91
Andrey Rublev
3830
10
Grigor Dimitrov
3770

David Goffin na eerste toernooizege in anderhalf jaar: "Ik begon aan alles te twijfelen"

 zo 23 juni 2024 08:50
David Goffin prijkt vanaf maandag opnieuw in de top 100.

Voor het eerst in anderhalf jaar kon David Goffin opnieuw een toernooi winnen. De tennisser komt ook opnieuw de top 100 binnen en tankt zo vertrouwen. "Uit de top 100 vallen was een fikse tik om te verwerken", blikt de tennisser terug na zijn grastitel op Ilkley.

En of David Goffin content was om nog een keer een trofee in de lucht te steken. Dan maakt het niet uit dat het "maar" een Challenger-toernooi was. "Het was al een hele tijd geleden dat ik een toernooi had gewonnen, dat doet dus deugd", zei onze 33-jarige landgenoot.

 

"Maar goed spelen was belangrijker. Ik heb nu 5 moeilijke wedstrijden kunnen spelen, maar mijn niveau was goed en dat geeft me heel veel vertrouwen voor Wimbledon en de rest van het jaar."

 

Vanaf maandag moet Goffin aan de bak in de kwalificaties van Wimbledon. Als hij drie ronden kan overleven, dan mag hij voor de tiende keer in zijn carrière meedoen op het heilige gras.

Uit de top 100 vallen was een fikse tik om te verwerken, vooral op mentaal vlak, voor mijn vertrouwen.

David Goffin

Zijn eerste titel sinds januari 2023 zorgt er ook voor dat Goffin een sprong maakt op de ATP-ranglijst. Vanaf maandag prijkt hij opnieuw in de top 100, op plaats 82, een jump van 27 plekken. "Dit is gewoon het gevolg van het niveau dat ik de afgelopen maanden haal."

 

"Ik houd me niet bezig met mijn klassement, maar richt me op het werk dat ik moet doen om elke wedstrijd zo goed mogelijk te zijn. Daar ben ik nu al een tijdje mee bezig en ik ben tevreden dat dat zijn vruchten begint af te werpen."

 

"Uit de top 100 vallen was een fikse tik om te verwerken, vooral op mentaal vlak, voor mijn vertrouwen. Ik begon aan alles te twijfelen", geeft Goffin toe. "Gelukkig kon ik rekenen op de steun van mijn familie en nu ben ik op de terugweg."

Gerelateerd: