Wat beweegt Anna van der Breggen tot haar opvallende comeback? "Er is veel veranderd in haar leven"

 vr 21 juni 2024 13:11
Gisteren raakte bekend dat Anna van der Breggen in 2025 haar rentree maakt in het vrouwenpeloton.

Gisteren maakte SD Worx-Protime bekend dat meervoudig wereldkampioene Anna van der Breggen (34) vanaf volgend seizoen weer op de fiets kruipt. Gisteren reageerde onze cocommentator Ine Beyen al verrast en ook bij ex-profrenster Marijn de Vries sloeg het nieuws in als een bommetje: "Dit had ik niet zien aankomen."

Ook in Nederland werd de comeback van Anna van der Breggen als een donderslag bij heldere hemel onthaald.

 

"SD Worx-Protime toverde gisteren een konijn uit een hoge hoed", vertelt ex-renster en analiste Marijn de Vries verrast.

 

"Enerzijds kan je dit zien als een manier om de leemte van Demi Vollering (die vertrekt, red) op te vullen, anderzijds zijn er ook een hele hoop redenen waarom ze het wel zou doen."

 

Naar eigen zeggen voelde Van der Breggen echt een kriebel om weer op de fiets te kruipen. 

 

"Ze heeft het fietsen ook nooit echt losgelaten. Als ploegleidster is ze altijd dicht bij het peloton gebleven."

 

"Ook op trainingskampen kon ze blijkbaar nog goed mee op de fiets. Bovendien reed ze de laatste tijd ook regelmatig gravelwedstrijden", klinkt het bij De Vries. "De koers is eigenlijk nooit uit haar leven verdwenen."

Anna van der Breggen stopte na het WK in Leuven in 2021.

De koers is nooit echt ver weggeweest uit het leven van Anna.

Marijn de Vries

"De laatste jaren heeft het vrouwenwielrennen ook enorme progressie geboekt, ook qua salaris is het interessanter geworden. Bovendien is er met de Tour de France een gamechanger gekomen. Dat alles maakt het natuurlijk enorm interessant om een comeback te maken."

 

Een stukgelopen relatie zou ook een rol gespeeld kunnen hebben in de beslissing van Van der Breggen. "Er is veel veranderd in haar leven. Dus dat kan ook een extra motivatie voor haar zijn."

"Je zou Lotte Kopecky maar zijn"

Over de ambities van Van der Breggen vindt de Nederlandse ex-renster het moeilijk om uitspraken te doen. 

 

"Zelf downplayt Anna de verwachtingen, maar ze is en blijft natuurlijk een winnaar. Ze zal zeker haar kans wagen, maar ik denk wel dat er dan nog veel werk is. Ik heb ook het gevoel dat ze zelf ook nog niet goed weet waar ze staat. Dat zal de tijd natuurlijk wel uitwijzen."

 

De Vries stond gisteren ook wel even stil bij hoe Lotte Kopecky zich moest voelen. 

 

"Je zou maar Lotte Kopecky zijn. Net nu Vollering vertrekt en Lotte de vrijkaart leek te hebben voor volgend jaar, komt het team met Anna op de proppen. Helemaal lekker moet dat toch niet geweest zijn voor haar."

Van links naar rechts: Demi Vollering, Lotte Kopecky en Anna van der Breggen
Gerelateerd: