Ga naar de inhoud
Europees Kampioenschap
speeldag 3

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Spanje
9
3
3
0
0
5
0
2
Italië
4
3
1
1
1
3
3
3
Kroatië
2
3
0
1
2
3
6
4
Albanië
1
3
0
2
1
3
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Spanje
0
0
0
0
0
0
0
2
Italië
0
0
0
0
0
0
0
3
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
4
Albanië
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Spanje
0
0
0
0
0
0
0
2
Italië
0
0
0
0
0
0
0
3
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
4
Albanië
0
0
0
0
0
0
0

Manifesteert Spanje zich als topfavoriet? "Niemand speelt beter dan wij, maar geen reden om te gaan zweven"

 vr 21 juni 2024 07:25
Luis de la Fuente geeft zijn team aanwijzingen.
Het Spanje van bondscoach Luis de la Fuente domineerde gisteren tegen Italië.

De topaffiche in groep B tussen Spanje en Italië heeft donderdag geen doelpuntenkermis opgeleverd, maar misschien wel een nieuwe EK-favoriet. De Spanjaarden waren ondanks een ondermaatse afwerking heer en meester tegen de titelverdediger.

Eén schamel doelpuntje was het verschil tussen Spanje en Italië. Een owngoal dan nog, van de ongelukkige Italiaan Riccardo Calafiori. Al was het verschil op het veld een stuk groter dan het resultaat doet uitschijnen.

 

De Italiaanse bondscoach Luciano Spalletti zag meer frisheid bij de Spanjaarden en een gebrek aan scherpte bij zijn eigen spelers. Maar zijn Spaanse collega Luis de la Fuente vond die analyse iets te kort door de bocht.

 

"Voetbal gaat over meer dan alleen maar frisheid en fitheid. Het gaat ook om tactiek en techniek. Ik denk dat we Italië voetballend op alle vlakken overtroefd hebben", vertelde De la Fuente na de 1-0 tegen de Squadra Azzurra.

Dit was onze beste match sinds ik bondscoach geworden ben.

Luis de la Fuente

"Misschien leek het alsof Italië slecht speelde, maar dat is omdat wij zo goed speelden. Ik denk dat het onze beste match was sinds ik bondscoach geworden ben."

 

Wie de titelverdediger verslaat, zet zijn kandidatuur als kandidaat-eindwinnaar uiteraard kracht bij. "Drie jaar geleden won Italië. Op dit moment staan wij nog ver van EK-winst", bleef De La Fuente nuchter.

 

"We hebben nog niks in handen, nog niets bereikt. Oké, we hebben 2 belangrijke matchen gewonnen en we hebben veel talent. Maar voetbal kan soms oneerlijk zijn. Dus we moeten op onze hoede blijven en respect tonen voor onze tegenstanders."

Ik ben overtuigd dat het Spaanse voetbal de beste spelers ter wereld heeft.

Luis de la Fuente

De La Fuente wilde ondanks de zege en het goede spel tegen Italië ook niet blind zijn voor de tekortkomingen. "We waren niet efficiënt genoeg. Dat moet veel beter", aldus de 63-jarige oefenmeester.

 

"Niemand speelt beter dan wij, maar we hadden meer moeten scoren. Er is dus nog geen reden om te gaan zweven, al ben ik wel trots op het resultaat en de manier waarop we gevoetbald hebben."

 

"Het toernooi duurt ook nog lang. We moeten hard blijven werken. Hoe verder we komen, hoe moeilijker het wordt. We moeten scherp blijven, want onze tegenstanders zullen ons ook beter leren kennen. Maar ik ben wel overtuigd dat het Spaanse voetbal de beste spelers ter wereld heeft."

Gerelateerd: