"Dat heb ik gehoord, hé": Dat is fussball lacht met Schotse aubergine onder kilt

 za 15 juni 2024 09:02

Een humoristische noot verzekerd in video-podcast "Dat is fussball". De gasten kregen een viraal filmpje van een Schotse fan te zien. "Shockerend", vertelde Arno The Kid met een knipoog. "Ik dacht dat het een valse zou zijn." Waarop host Tess Elst: "Dat waren de Schotten - ze hebben nog een kans om het recht te zetten." Een voorzet die Wesley Sonck niet liet liggen ...

Sfeer in overvloed bij de Schotten voor de wedstrijd, dat stond vast. Zo werd er flink gezongen, gedronken en met de kilt gespeeld. 

 

Misschien iets te veel, want een reporter zag zo edele delen die hij liever niet wilde zien. De tafel van "Dat is fussball" kon er smakelijk om lachen. Al was de prestatie op het veld van de Schotten minder opvrolijkend.

 

"Maar kijk, de Schotten hebben nog tijd om het recht te zetten", pikt Tess Elst in met een knipoog. Een woordmopje dat vooral Wesley Sonck wel kon smaken.

Ik zat op de topsportschool in Leuven, tot ik het uitgaansleven ontdekte.

Arno The Kid

Ook Arno The Kid zorgde voor een gemoedelijke sfeer bij de vuurdoop van de vidcast.

 

Zo vertelde hij dat hij twee jaar in de Leuvense topsportschool aan de slag was als voetballer in wording. "Tot ik het uitgaansleven ontdekte, toen ging het bergaf", lacht de entertainer.

 

"Ik moest er Dries Mertens bestuderen van mijn coaches. Op het einde van het jaar zou er dan een ontmoeting volgen, maar die kwam er nooit."

 

Een gemiste kans die duidelijk nog niet helemaal verteerd is. 

De volledige aflevering kijken kan hier:

Met Arno The Kid, Wesley Sonck en Romeo Vermant
Duitsland heeft Schotland overrompeld in de openingsmatch van het EK voetbal en dat deed Tess ook in de eerste aflevering van Dat is fussball. Samen met Wesley Sonck, Romeo Vermant en Arno The Kid analyseerde ze de openingsmatch en blikte ze alvast vooruit naar de wedstrijd van de Rode Duivels. En o ja, een opwaaiende kilt passeerde ook de revue.
vrijdag 14/0633 min
Gerelateerd: