VIDEO - Dag op dag 5 jaar geleden won Remco Evenepoel eerste profkoers in Baloise Belgium Tour

 do 13 juni 2024 14:49
" "
Remco Evenepoel mocht in 2019 voor een eerste keer vieren als profrenner.

Exact 5 jaar geleden pakte Remco Evenepoel zijn eerste overwinning in een rittenkoers als profrenner. In een bewogen finale, waarin Victor Campenaerts ongelukkig ten val kwam, greep de 19-jarige Evenepoel de overwinning. in de Baloise Belgium Tour. Ondertussen heeft de Belg al een mooi palmares bij elkaar gekoerst, met het wereldkampioenschap als kers op de taart. Herbekijk hier de beelden van Remco's eerste triomf. 

Nadat Victor Campenaerts ongelukkig ten val komt in een scherpe bocht, komt Remco Evenepoel solo over de streep. Bekijk zijn triomftocht in de laatste kilometer en de samenvatting van de rit hieronder.

De jonge renner was uiteraard opgetogen met zijn eerste professionele overwinning. In zijn flashinterview toonde de jonge Evenepoel zijn maturiteit door vooral aan de gevallen Campenaerts te denken.