Ga naar de inhoud

Jarno Widar fladdert in eerste bergetappe naar ritwinst en leiderstrui in Baby Giro

 di 11 juni 2024 16:15
Jarno Widar (archieffoto).

Jarno Widar (18), een diamantje uit de kweekvijver van Lotto-Dstny, heeft zijn ambities voor de Giro Next Gen kracht bijgezet. Widar was de sterkste in de eerste krachtmeting in de bergen en voert de Baby Giro nu aan. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Baby Giro is al een tijdje omgedoopt tot de Giro Next Gen, maar de principes zijn niet veranderd: de beste jonkies dagen elkaar uit op Italiaanse bodem.

 

Na de openingstijdrit en een eerste onderonsje tussen de sprinters (gewonnen door Paul Magnier, neoprof bij Soudal-Quick Step) mochten de klimmers en klassementsmannen vandaag hun beste kostuum uit de kast halen.

 

Jarno Widar miste zijn afspraak niet. Het nog altijd maar 18-jarige goudhaantje uit de opleidingsploeg van Lotto - Dstny rekende op Pian della Mussa af met zijn concurrenten en neemt ook de leiderstrui over. De Baby Giro eindigt zondag. 

 

Widar heeft nog maar net de stap naar de beloften gezet en tast nog volop zijn capaciteiten en grenzen af, maar hij wordt als een van de grootste Belgische wielertalenten bestempeld.