Ga naar de inhoud

Oostende boekt klinkende zege tegen Leiden in eerste finalewedstrijd en zet stap naar BNXT-titel

 ma 10 juni 2024 22:41
Oostende klimt meteen op 1-0 in de finale.

De eerste partij in de finale van de BNXT League is uitgedraaid op een duidelijke overwinning voor Filou Oostende. Tegen ZZ Leiden - titelverdediger en Nederlands kampioen - werd het 85-58. Het eerste team dat in de finale twee keer wint, is BNXT-kampioen.

Voor het tweede jaar op een rij troffen Filou Oostende en ZZ Leiden elkaar vanavond in de finale van de BNXT League.

 

De Nederlanders trokken vorig jaar aan het langste eind en wipten Oostende het jaar daarvoor ook al in de halve finales. De Belgische kampioen zon dan ook op revanche tegen wat stilaan een zwart beest aan het worden was.

 

En dat lukte in de eerste van maximaal 3 finalewedstrijden perfect. Oostende leidde aan de rust al met 40-32 tegen Leiden en diepte die voorsprong in de laatste 2 quarters nog uit tot 85-58. Damien Jefferson en Jean Salumu zorgden allebei voor 16 punten, Gillet leverde 15 stuks af.

 

Een duidelijke overwinning én een voorsprong in de finale dus voor de West-Vlamingen. Woensdagavond om 20.00 uur staat de tweede partij op het programma.

 

Wie het eerst aan twee zeges geraakt, mag zich BNXT-kampioen noemen. Wordt dat straks voor het eerst Oostende of slaat Leiden nog terug?

Gerelateerd: