Europees Kampioenschap
speeldag 1

Italië en Frankrijk overtuigen niet in hun uitzwaaiwedstrijden

 zo 9 juni 2024 23:19
Frattesi
Veel viel er niet te juichen in Italië-Bosnië, behalve deze goal van Frattesi.

Titelverdediger Italië en toernooifavoriet Frankrijk hebben weinig indruk gemaakt in hun laatste wedstrijd voor het EK. Italië deed het tegen Bosnië wel nog beter dan Frankrijk tegen Canada, waar de 0-0 op het bord bleef.

Voor de laatste oefengalop van de Azzurri, tegen Bosnië-Herzegovina, koos bondscoach Luciano Spalletti voor een experimenteel systeem met 3 verdedigers. Helemaal geslaagd was dat niet.

Gianluigi Donnarumma kreeg immers een stuk meer werk dan Spalletti gehoopt zal hebben, vaak door matig defensief werk.

Aan de overkant kreeg Italië zeker ook kansen. Vooral de chemie tussen Federico Chiesa en Davide Frattesi zorgde voor gensters.

Het waren dan ook die twee die op knappe wijze de enige goal van de match in elkaar boksten: een cross van Chiesa werd door Frattesi in de kruising gevolleyd, zijn 5e goal in 15 interlands.

Frankrijk kan niet scoren tegen Canada

Net als zijn collega Spalletti liet ook Didier Deschamps niet helemaal in zijn kaarten kijken voor de laatste oefenmatch, thuis tegen Canada.

Zo bleef Kylian Mbappé tot de 75e minuut op de bank zitten, al kon zijn vervanger Marcus Thuram de ster van de Franse ploeg niet doen vergeten.

 

Frankrijk kreeg de meeste kansen - vooral dan in het begin van de tweede helft - maar doelman Maxime Crépeau kon zijn doel schoon houden. Dat van de 10 Franse schoten op doel er maar 3 binnen het kader verdwenen, hielp natuurlijk geweldig.

De beste kans was misschien zelfs nog voor Canada. Liam Miller liet de dwarslat daveren.

Gerelateerd: