Roberto Martinez en Portugal gaan onderuit in uitzwaaimatch, Skov Olsen geeft assist tegen Haaland

za 8 juni 2024 23:50
Roberto Martinez heeft nog wat werk voor het EK.

Roberto Martinez zakt met kopzorgen af naar Duitsland. In de uitzwaaimatch ging Portugal vanavond onderuit tegen Kroatië: 1-2. Op hetzelfde moment kon Denemarken wel winnen tegen het Noorwegen van Haaland. Skov Olsen zorgde voor een assist in de 3-1-zege.

Portugal koos met Kroatië voor een stevige uitdaging in de laatste oefenpot voor het EK. De troepen van Roberto Martínez wilden zich zo nog eens meten met een goede tegenstander, maar dat liep niet zoals gehoopt.

Al na 8 minuten mocht veteraan Luka Modric de Kroaten vanaf de stip op voorsprong trappen. Die 0-1 was meteen ook de score aan de rust.

Tijdens de koffiepauze greep Martinez in en stuurde hij Diogo Jota tussen de lijnen. Een slimme zet, want na amper 3 minuten in de tweede helft hing de Portugees de bordjes gelijk.

Toch zou het snel weer verkeerd gaan voor de thuisploeg. Acht minuten later bracht Budimir Kroatië opnieuw voorbij Portugal. Aan die 1-2-stand veranderde daarna niets meer.

Kroatië lijkt zo helemaal klaar voor de "groep des doods" met Spanje, Italië en Albanië op het EK. Schaduwfavoriet Portugal zakt dan weer met een vervelend gevoel af naar Duitsland.

Spanje won vanavond overigens met 5-1 van Noord-Ierland.

Skov Olsen vs. Haaland

In Brondby moest vanavond ook nog een andere EK-ploeg aan de bak. Denemarken ontving er het Noorwegen van Erling Braut Haaland.

De Denen - met Andreas Skov Olsen in de basis - schoten prima uit de startblokken en hadden na 21 minuten al een dubbele voorsprong beet.

Hojbjerg en Vestergaard pronkten op het scorebord, Skov Olsen was aangever met dienst bij de goal van die laatste.

Maar Haaland zou Haaland niet zijn zonder zelf ook eens de touwen te doen trillen. In minuut 65 lukte dat een eerste keer, vanuit buitenspel, 7 minuten later telde een tweede goal wél echt. 2-1 en nog 20 minuten te gaan.

Maar in de slotminuten zorgde Poulsen uiteindelijk nog voor een derde Deense goal. Zo kunnen Skov Olsen en co. met een gerust gemoed ten strijde trekken in groep C. Daar wachten Slovenië, Engeland en Servië. Noorwegen is er niet bij op het EK.