Ga naar de inhoud

Primeur in BNXT League: Belgische Gaëlle Bouzin wordt eerste vrouwelijke hoofdcoach

 do 6 juni 2024 16:50
Gaëlle Bouzin bij haar voorstelling als coach.
Gaëlle Bouzin bij haar voorstelling als coach.

Opnieuw schrijft ze geschiedenis. Gaëlle Bouzin (38) is de nieuwe trainer van de Landstede Hammers. Ze wordt zo de eerste vrouwelijke hoofdcoach in de BNXT league, de basketbalcompetitie in België en Nederland. 

Gaëlle Bouzin blijft historische stappen zetten als coach. Ze was al de eerste vrouwelijke assistent-coach die een wedstrijd in de Champions League wist te winnen en de eerste vrouwelijke assistent bij de Belgian Lions, de mannelijke nationale basketbalploeg.

 

Nu gaat ze nog een stapje verder.

 

Ze wordt de eerste vrouwelijke hoofdcoach in de BNXT League. Bouzin gaat aan de slag in Nederland bij de Landstede Hammers, die dit jaar als achtste eindigden in de competitie.

 

Voozitter Gerrard Vinke kijkt erg uit naar de samenwerking met de Belgische: "We willen een podium bieden voor talentontwikkeling, zodat iedere basketballer zich bij ons kan ontwikkelen en uiteindelijk een betere speler wordt. De ervaring die Gaëlle al heeft opgedaan op een hoog niveau past heel goed bij onze ambitie als club."

 

Bij de Hammers volgt ze Jean-Marc Jaumin op. De afgelopen 7 jaar was Bouzin aan de slag als assistent-coach van Dario Gjergja bij Belgisch kampioen Oostende.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: