BEKIJK - 1.500 Rode Duivels-fans vertolken #Wunderbar: KBVB lanceert officiële EK-lied

 ma 3 juni 2024 10:00
" "
1.500 muziek- en Rode Duivels-fans brengen zingen, musiceren en dansen samen.

De laatste rechte lijn richting Euro 2024 wordt door de Belgische voetbalbond ingezet met het officiële EK-lied #Wunderbar, niet toevallig een Duitse titel. De KBVB brengt vandaag de single uit én lanceert meteen ook de videoclip. Bekijk die hieronder.

De KBVB en sponsor ING brachten op 5 mei 1.500 muzikale Rode Duivels-fans samen in de ING Arena in Brussel, waar het EK-lied werd opgenomen.

150 drummers, 150 zangers, 150 bassisten en gitaristen, 50 fluiters en 1.000 sfeermakers vormden de grootste muziekband van het land.

De Rode Duivels zullen vanaf 14 juni het beste van zichzelf geven in Duitsland, de Wunderbar Band gaf alvast het goeie voorbeeld.

"There is a word in German, and I think it says it all: Wunderbar!" In die frase voor het refrein zit de bedoelde sfeer helemaal vervat. "En de opnames zijn niet beter samen te vatten dan met diezelfde zin", legde Manu Leroy, directeur marketing en communicatie van de KBVB, uit.

Het is een supporterslied voor en door de supporters.

Manu Leroy van KBVB

"Het is een leuk concept dat het EK-lied ingezongen en ingespeeld is door de supporters zelf. En niet door een bekende artiest, zoals Stromae of een Oscar and the Wolf in het verleden."
 

"Het is een supporterslied voor en door de supporters. Het moet voor de nodige ambiance zorgen. We zullen de verkorte versie trouwens gebruiken als goal tune, dus het moest punchy en makkelijk meezingbaar zijn." 

"De opnamedag was fantastisch met een fenomenaal resultaat. De aftrap van de voetbalzomer is bij deze gegeven. Het is onze ambitie om 2 keer te scoren: op de radio en op het veld."

Het lied werkt aanstekelijk: "Ik ben naar de opnames gaan kijken en de weken erna zat die "Wunderbar" de hele tijd in mijn hoofd. Het blijft echt bij."

(lees voort onder foto)

De Wunderbar Band zal trouwens ook - in afgeslankte vorm - tijdens de rust en na de uitwuifwedstrijd zaterdag tegen Luxemburg optreden.  

Het EK-lied is beschikbaar op alle streamingplatformen en wordt in beperkte oplage uitgebracht op 12-inch vinyl met een speciale hoes. Binnenin staan de namen van de 1.500 artiesten.

(lees voort onder IG-post en foto)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Leroy: "Hetzelfde gevoel als voor Frankrijk 2016 met heel veel fans"

Nog 11 keer slapen en dan speelt gastland Duitsland de openingsmatch tegen Schotland, België opent zijn EK op 17 juni tegen Slovakije.

Toch lijkt het EK nog niet echt te leven in België. Leroy is niet ongerust: "Dat is niet zo vreemd. We weten van de vorige toernooien dat het pas echt begint te leven als de competities afgelopen zijn."

"In de Jupiler Pro League was het superspannend. Pas vorige week is het eigenlijk echt begonnen met de bekendmaking van de EK-selectie en de campagnes van commerciële partners die opgestart werden. Met de 2 oefenwedstrijden die erbij komen, zal het echt beginnen."
 

Dat het EK in Duitsland is, in dezelfde tijdzone en vlak bij, is een cadeau: "Absoluut. Het is ook een voordeel dat het weer in 1 land is. Het vorige EK was over heel Europa, waardoor je niet echt het gevoel had dat je in een soort toernooivibe kwam."

"In Frankrijk in 2016 was dat absoluut wel het geval met heel veel fans. Nu hebben we datzelfde gevoel. Er zijn al meer dan 30.000 tickets verkocht voor de poulefase alleen, gemiddeld 10.000 per wedstrijd. Dat is heel mooi."

Gerelateerd: