Ga naar de inhoud

Jamaicaan Seville klopt Noah Lyles en loopt in eigen land beste wereldjaarprestatie op de 100m

 zo 2 juni 2024 11:00
Seville liep al snel aan de leiding.

Oblique Seville (23) heeft vannacht nog maar eens bewezen dat Jamaica het sprintland bij uitstek is. In Kingston versloeg hij wereldkampioen Noah Lyles en klokte hij een beste wereldjaarprestatie op de 100m: 9"82. Ook op de 100m bij de vrouwen en in het hink-stap-springen vielen nog wereldjaarprestaties.

Voor eigen volk kan je altijd iets meer. Dat bewees ook Oblique Seville afgelopen nacht.

 

Op de Racers Grand Prix in Kingston sprintte de 23-jarige Jamaicaan sneller dan wereldkampioen Noah Lyles én alle tijden die dit jaar al waren neergezet.

 

Seville kwam over de streep na 9"82 en deed dus ruimschoots beter dan de vorige beste tijd van het jaar. Die stond op naam van Christian Miller en Kendal Williams: 9"93.

 

Ook Noah Lyles kwam met zijn chrono van 9"85 erg dicht bij zijn persoonlijke besttijd. Die staat bij de wereldkampioen nog steeds op 9"83.

 

Op de 100 meter bij de vrouwen viel gisteren overigens nog een beste wereldjaarprestatie. Julien Alfred uit Sint Lucia zette een tijd van 10"78 neer. Lucia is ook wereldkampioene indoor op de 60m.

 

In het hink-stap-springen volgde tot slot een derde beste wereldjaarprestatie. Jaydon Hibbert (19) sprong 17m75 ver.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.