Ga naar de inhoud

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0

Maxim De Cuyper: "Bondscoach vroeg om positieve vibes te brengen en dat past wel bij mij, want zo ben ik"

 za 1 juni 2024 13:03
Maxim De Cuyper
Maxim De Cuyper

Geen deugddoende vakantie na een lang en slopend seizoen voor Maxim De Cuyper, maar het alternatief is ongetwijfeld beter: de linksback van Club Brugge mag zich opmaken voor het EK met de Rode Duivels. "Ik sta hier met gezonde spanning", vertelde De Cuyper zaterdag aan de pers.

"Of ik mijn vakantie heb moeten afzeggen? "Ja, dat is logisch", lacht Maxim De Cuyper voor de camera van Sporza.

 

Nog geen vakantie dus voor de linksachter, maar daar zal hij niet om malen. Nadat hij vorig jaar al een EK met de beloften mocht meemaken, doet hij nu met de grote jongens mee. "Er zijn prioriteiten", zegt hij over het uitstel van zijn vakantie. "Dit is een heel mooi cadeau dat ik maar al te graag aanpak."

 

"Ik sta hier met gezonde spanning", bekent De Cuyper, die met weinig verwachtingen naar het trainingscentrum in Tubeke afgezakt is. "We zien wel. Ik wil gewoon meegroeien in het verhaal en me niet te veel zorgen maken over de toekomst."

Spelers als Kevin De Bruyne of Romelu Lukaku, dat zijn ook maar normale gasten die je er direct bij nemen. Dat doet wel deugd.

Maxim De Cuyper

De Cuyper heeft intussen al kennis kunnen maken met zijn nieuwe ploegmakkers. "Spelers als Kevin De Bruyne of Romelu Lukaku, dat zijn ook maar normale gasten die je er direct bij nemen. Wanneer zulke jongens dat doen, doet dat wel deugd."

 

Wat verwacht de bondscoach van De Cuyper? "Hij heeft me een dag voor de bekendmaking van de selectie gebeld. Hij vertelde me om gewoon mezelf te zijn en mijn ding te doen. Met een smile toekomen en voor positieve vibes zorgen. Dat past wel bij mij, want zo ben ik eigenlijk altijd."

 

"Of ik ook zal spelen? Ik denk dat ik in de oefenmatchen misschien wel de kans zal krijgen om minuten te maken. Op het EK zullen we nog wel zien."

Gerelateerd: