Ga naar de inhoud

Eén-tweetje voor Soudal-Quick Step in Gullegem Koerse met Svrcek en Lampaert

 di 28 mei 2024 17:55

De 80e editie van Gullegem Koerse heeft een Slovaak op de erelijst gekregen. Martin Svrcek (Soudal-Quick Step) won de kermisklassieker na een late aanval in de regen. Zijn ploegmaat Yves Lampaert werd tweede, Lionel Taminiaux (Lotto-Dstny) derde.

Eind mei worden er in Gullegem traditiegetrouw rondjes gereden. Dit jaar moesten de renners 17 toertjes afhaspelen in deze kermiskoers voor profrenners, goed voor ongeveer 175 kilometer.

 

De renners bleven niet gespaard van het Belgische lenteweer en in de regen dook een kopgroepje van zes renners de finale in: Julien Vermote, Lionel Taminiaux, Oliver Naesen en Yves Lampaert vertegenwoordigden de Belgische kleuren, en ook Jensen Plowright (Aus) en Martin Svrcek (Slo) trokken mee op pad.

 

Soudal-Quick Step was zo met twee mannetjes mee en dus kon de ploeg kiezen voor de aanval. Svrcek zette op 4 kilometer van het einde aan en werd net niet meer bijgehaald.

 

Yves Lampaert, zelf al twee keer winnaar in Gullegem, werd dit jaar in eigen streek tweede.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag Gullegem Koerse:

 

1. Martin Svrcek (Slo)

2. Yves Lampaert 

3. Lionel Taminiaux

4. Julien Vermote