Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Jannik Sinner
9890
21
Novak Djokovic
8360
31
Carlos Alcaraz
8130
4
Alexander Zverev
6905
5
Daniil Medvedev
6445
6
Andrey Rublev
4420
72
Hubert Hurkacz
4235
8
Casper Ruud
4025
92
Alex De Minaur
3830
10
Grigor Dimitrov
3750

David Goffin kreeg beledigingen en zelfs kauwgom naar zijn hoofd op Roland Garros: "Leek wel een voetbalmatch"

 di 28 mei 2024 23:39
Gelukkig zaten er ook een paar Belgen in het publiek.

David Goffin schakelde in de eerste ronde op Roland Garros de jonge Fransman Perricard uit, een van de nieuwe lievelingen van het Franse publiek. En die voorkeur van de supporters heeft de Belg mogen ondervinden tijdens zijn partij. "Ik zal niet herhalen wat mensen allemaal naar mij geroepen hebben. Maar het wordt hier in Frankrijk wel erger de laatste jaren."

David Goffin was uiteraard heel tevreden met zijn winst in vijf sets, maar na een match gebaren richting het publiek, dat hebben we hem nog niet vaak zien doen. Achteraf werd duidelijk waarom hij toch zijn gram wou halen.

 

"Het was een moeilijke match, door de tegenstander, maar ook door het publiek", vertelde hij op zijn persconferentie.

 

"Er was veel sfeer", volgens Goffin. Alleen was die sfeer dus niet erg positief. "Er is veel gebeurd en gezegd tijdens de match. En dat waren geen 

leuke dingen."

 

"Er zaten mensen vlak bij het terrein die me echt probeerden te destabiliseren door beledigingen te roepen. Wat ze gezegd hebben, ga ik zeker niet herhalen. Maar er is zelfs met kauwgom naar mij gegooid toen ik even op mijn stoel zat."

 

"Het leek wel op een voetbalmatch", omschreef Goffin de toch wat grimmige sfeer. 

Het is de laatste twee jaar echt wel erger geworden hier in Frankrijk. Er zijn meerdere spelers die het te ver vinden gaan en er zijn ook scheidsrechters die er zich niet goed meer bij voelen.

"Het is de laatste twee jaar echt wel erger geworden hier in Frankrijk. Het is niet meer respectvol. Er zijn meerdere spelers die het te ver vinden gaan en er zijn ook scheidsrechters die er zich niet goed meer bij voelen. Het publiek zoekt meer en meer de grenzen op en gaat er ook over."


"Ik heb geprobeerd om mij er niet aan te ergeren, want dan verlies je de focus op de match. Maar als je 3,5 uur het publiek zo over je heen krijgt, dan mocht ik wel zo reageren, lijkt mij."


"Gelukkig zaten er toch ook wat Belgen in het publiek. Dat heeft geholpen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: