Ga naar de inhoud

Bashir Abdi verbetert bij comeback Belgisch record op de 10 kilometer in Great Manchester Run

 zo 26 mei 2024 14:23
Deze mannen vulden het podium.

Op de Great Run in Manchester heeft onze landgenoot Bashir Abdi vandaag het Belgisch record op de 10 kilometer op de weg verbeterd. Hij liep die afstand bij zijn comeback na een heupblessure in 27'46" en kwam twee seconden na nummer twee Jack Rayner binnen. De zege was voor de Keniaan Vincent Ngetich.

Naar jaarlijkse gewoonte vulden de straten van Manchester zich vandaag met lopers. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen stond de Great Manchester Run er op het programma.

 

Lopers - zowel elite als amateurs - konden kiezen tussen een halve marathon of een wedstrijd over 10 kilometer. Op die laatste afstand heeft Bashir Abdi zich laten opmerken.

 

Onze landgenoot maakte zijn comeback na een heupblessure en zette meteen een topchrono neer. Zijn 27'46" was goed voor een nieuw Belgisch record op de weg. 

 

Zijn vorige record stond op 28'07". In een niet-erkende wedstrijd liep hij wel al eens 27'47". Ook daar dook hij vandaag dus onder. Voor Abdi moet de prestatie hoop en een goed gevoel geven richting Parijs.

 

Onze landgenoot snelde amper twee seconden na Jack Rayner binnen. Winnaar Vincent Kipkemoi Ngetich had wat meer marge.  De Keniaan zette een tijd van 27'25" neer.

 

Daarmee bleef hij amper 1 seconde boven de snelste tijd ooit gelopen op de 10 kilometer in Manchester. Die eer is nog altijd voor Micah Kogo (2007).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.