Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Doe mee met de giromanager 2024!
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Nu buschauffeur bij Soudal-Quick Step, in 1988 held in de Giro-sneeuw: "Ergste rit die ik ooit gereden heb"

 ma 20 mei 2024 15:53

De passage over de Stelvio is dit jaar geschrapt door de sneeuw in Italië, maar in 1988 ging het Giro-peloton wel door de sneeuw. Dirk Clarysse is de buschauffeur van Soudal-Quick Step in deze Giro. Zelf reed hij als profrenner ook één keer de Ronde van Italië. En dat in 1988, het jaar van de legendarische sneeuwstormrit over de Gavia. 

Veel verhalen van die dag in 1988 in de sneeuw zijn bekend. We kennen de vertellingen van ritwinnaar Breukink, eindwinnaar Hampsten en de Nederlander Johan Van der Velde.

 

Minder geweten is hoe het de minder bekende renners verging in die rit. Renaat Schotte ging tijdens deze Giro langs op de bus van Soudal-Quick Step. Zo leren we het verhaal van Dirk Clarysse kennen. Dit is het Gaviaverhaal van de "kleine" renner van Isoglass die dag.

Gerelateerd: