Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 15  /  21 - Manerba del Garda - Mottolino
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Giro-peloton rijdt niet over pronkstuk dit jaar: Stelvio wordt geschrapt uit 16e rit door lawinegevaar

 di 14 mei 2024 15:28

Wat al even in de lucht hing, is nu ook bevestigd door de organisatie van de Giro zelf. Het peloton zal in rit 16 niet over de mythische Stelvio rijden. Enkele dagen geleden deed dat gerucht de ronde na hevige sneeuwval. Door de stijgende temperaturen vergroot nu het lawinegevaar.

Het nieuwe profiel van rit 16.

"De organisatie van de Giro d'Italia heeft, om de veiligheid van het peloton te waarborgen, besloten het parcours van de 16e etappe aan te passen. De lengte van de etappe bedraagt ​​nu 206 km", luidt de mededeling.

 

Door de hevige sneeuwval van de afgelopen dagen op de Stelviopas, gevolgd door de stijging van de temperaturen, is het risico op lawines te groot.

 

Zo krijgt de Giro een nieuw Cima Coppi - ofwel hoogste punt. De Giogo di Santa Maria wordt het dak van de Italiaanse rittenkoers op 2.489 meter.

 

De start en finish blijven wel ongewijzigd, Tadej Pogacar en co. krijgen door de kleine omweg wel 4 extra kilometers voorgeschoteld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: