Ga naar de inhoud

Wout van Aert keert volgende week terug in competitie in Ronde van Noorwegen: "Ik heb er veel zin in"

 vr 17 mei 2024 14:11
Wout van Aert
Wout van Aert zal bijna 2 maanden niet gekoerst hebben.

Twee maanden na zijn zware val in Dwars door Vlaanderen is Wout van Aert klaar voor zijn rentree. Hij zal van donderdag tot zondag deelnemen aan de Ronde van Noorwegen (2.Pro). "Ik ben zeker niet top, maar ik heb er wel veel zin in", reageert hij.

Bijna twee maanden na zijn zware val in Dwars door Vlaanderen staat Wout van Aert voor zijn rentree in het peloton. Volgende week pikt hij de draad op in de Ronde van Noorwegen.

 

"Ik kijk ernaar uit om weer een rugnummer op te mogen spelden", vertelt Van Aert op de website van zijn team Visma-Lease a Bike.

 

In het Hoge Noorden wil hij vooral wedstrijdritme opdoen. "De afgelopen weken heb ik steeds iets meer kunnen trainen, maar dat is nog altijd iets anders dan het rijden van wedstrijden", duidt Van Aert.

 

"Daarom is het mijn voornaamste doel om mezelf te testen en te kijken hoe ik het er in een wedstrijd vanaf breng. Zonder verwachtingen."

 

Van Aert viel uit op 27 maart. De schade was stevig: hij brak zijn sleutelbeen, zijn borstbeen en 7 ribben.

 

(lees voort onder het X-bericht)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Teamchef: "Wout rijdt zonder druk om te presteren"

Ook bij Visma-Lease a Bike bekijken ze de rentree van Van Aert in Noorwegen als een test.

 

"Het is heel mooi dat Wout na zijn zware val weer deel uitmaakt van ons team. Hij rijdt zonder druk om te presteren", verzekert teamchef Merijn Zeeman.

 

Als Noorwegen goed verloopt, kan de Tour een optie zijn voor Van Aert. 

 

Zeeman: "Hoe de rest van zijn wedstrijdprogramma eruit ziet, weten we nog niet. Dat zullen we ergens de komende weken gaan zien."

 

In Noorwegen koerst Van Aert met Bart Lemmen, Koen Bouwman, Tijmen Graat, Menno Huising en thuisrijder Per Strand Hagenes.

Hoe de rest van zijn wedstrijdprogramma eruit ziet, weten we nog niet. Dat zullen we ergens de komende weken gaan zien.

Merijn Zeeman
Gerelateerd: