Ga naar de inhoud

Caitlin Clark is bij WNBA-debuut meteen goed voor record (maar niet het soort record waarvan ze gedroomd had)

 wo 15 mei 2024 07:24
Caitlin Clark wordt op de huid gezeten door Connecticut-speelster DiJonai Carrington.
Caitlin Clark kreeg het bij momenten hard te verduren bij haar NBA-debuut.

Op de eerste dag van het nieuwe WNBA-seizoen heeft ook Caitlin Clark haar debuut gemaakt. Alle ogen waren gericht op de nieuwe chouchou van het basketbal bij de vrouwen, maar een droomdebuut werd het niet voor de 22-jarige Amerikaanse.

Niemand is wellicht ooit de WNBA binnengekomen met hogere verwachtingen dan Caitlin Clark. De spelverdeelster maakte de voorbije jaren furore in het Amerikaanse universiteitsbasketbal, waar ze zich tot topschutter aller tijden kroonde in de NCAA-competitie.

 

Het supertalent werd onlangs dan ook als eerste gekozen in de WNBA-draft, door Indiana Fever. Dat zorgde meteen voor een stormloop aan de ticketbalie, enkele tegenstanders plannen zelfs een eenmalige verhuis naar een grotere arena wanneer Clark en co. op bezoek komen.

 

Er werd dan ook reikhalzend uitgekeken naar het debuut in de WNBA van Clark, die voor haar eerste wedstrijd - uiteraard voor een uitverkochte zaal - op bezoek mocht bij Connecticut Sun.

Ik ben uiteraard teleurgesteld. Niemand houdt van verliezen, maar dit hoort erbij.

Caitlin Clark

Alsof de thuisploeg meteen wilde laten voelen dat de speeltijd nu voorbij is, werd Clark bij momenten stevig aangepakt door de Sun-speelsters. Toch slaagde ze erin, onder meer dankzij 4 driepunters en een 6 op 6 vanaf de vrijworplijn, om de kaap van de 20 punten te ronden.


Een minpuntje waren wel de vele turnovers: Clark leed liefst 10 keer balverlies, waarmee ze een negatief record vestigde. Nooit eerder verloor iemand bij haar WNBA-debuut vaker de bal. Indiana verloor uiteindelijk met ruim verschil: 92-71.


"Ik ben uiteraard teleurgesteld. Niemand houdt van verliezen", reageerde Clark na afloop. "Maar dit hoort er nu eenmaal bij. Ik laat de moed niet zakken na één match."


"Het was niet de beste start. Er zullen nog goeie wedstrijden volgen, net zoals er nog slechte zullen volgen. Hier moeten we van leren en zorgen dat we klaar zijn voor de volgende."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bekijk een ruime samenvatting van de wedstrijd:

Gerelateerd: