Ga naar de inhoud

BEKIJK: Demi Vollering zet ook Ronde van het Baskenland op haar naam met solo en dubbelslag

 zo 12 mei 2024 14:16
Demi Vollering heeft de smaak te pakken.

Het tegenvallende voorjaar is al helemaal vergeten. Demi Vollering heeft na de Vuelta ook de Ronde van het Baskenland gewonnen. In de lastige beklimming van de slotetappe sloeg de Nederlandse van SD Worx-Protime een dubbelslag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In het voorjaar lukte het maar niet voor Demi Vollering. Boekte ze vorig jaar nog 4 zeges in de zware eendagswedstrijden, dan was het nu een reeks 2e en 3e plaatsen.

 

In de Vuelta kon de Nederlandse dan toch de nul wegwerken met haar eerste eindzege en dat lijkt de kopvrouw van SD Worx-Protime bevrijd te hebben. Ook in de Ronde van het Baskenland sloeg ze nu genadeloos toe.

 

In de slotrit ging leidster Mischa Bredewold nog mee met een sterke kopploeg, maar op de Mendizorrotz (3,4 km aan 8,4%) was ploeggenote Vollering aan zet voor een machtsontplooiing.

 

De Nederlandse kampioene was ijzersterk op de steile stroken en begon met een voorsprong van ruim 40 seconden aan de vlakke finale. Dankzij goed afstopwerk van haar ploeg kon ze probleemloos een dubbelslag slaan.

 

Met successen in de Vuelta en het Baskenland lijkt Vollering gelanceerd voor haar volgende doelen: van de Olympische Spelen tot de Tour en het WK. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 3 Ronde van het Baskenland (vrouwen)
1. Demi Vollering (Ned) 115 km in 3u03'34"
2. Thalita de Jong (Ned) op 44"
3. Mischa Bredewold (Ned) z.t.
4. Olivia Baril (Can) z.t.
5. Elise Chabbey (Zwi) z.t.
Eindstand rit 2 Ronde van het Baskenland (vrouwen)
1. Demi Vollering (Ned) 9u03'42"
2. Mischa Bredewold (Ned) op 34"
3. Juliette Labous (Fra) 52"
4. Elise Chabbey (Zwi) 56"
5. Olivia Baril (Can) 59"
  rittenschema Itzulia Women
        winnaar leider
10/05 rit 1 Vitoria-Gasteiz - Elgoibar 140 km Bredewold Bredewold
11/05 rit 2 Basauri - Basauri 104 km Bredewold Bredewold
12/05 rit 3 San Sebastian - San Sebastian 115 km Vollering Vollering
Gerelateerd: