Ga naar de inhoud

Aleksandar Mitrovic loodst Al Hilal naar 19e landstitel in Saudi-Arabië

 za 11 mei 2024 20:04
Aleksandar Mitrovic zit aan 26 competitiegoals.

Al Hilal heeft zich voor de 19e keer in zijn clubgeschiedenis tot landskampioen gekroond in Saudi-Arabië. Op de 31e speeldag in de Saudi Pro League was de club van de Portugese trainer Jorge Jesus met 4-1 te sterk voor hekkensluiter Al Hazem.

Ex-Anderlecht-spits Aleksandar Mitrovic opende op het kwartier de score vanaf de penaltystip, waarna voormalig Kortrijkzaan Faiz Selemani de bordjes opnieuw gelijk hing.

 

In het slot van de eerste helft kwam de thuisploeg echter nog drie keer tot scoren via een owngoal van Ahmed Al Juwaid (39'), een tweede treffer van Mitrovic (45+3') en eentje van Sergej Milinkovic-Savic (45+6'). De voormalige middenvelder van Racing Genk had tevens de 3-1 van Mitrovic aangegeven.

 

Door de ruime zege kan Al Hilal op drie speeldagen van het einde niet meer bijgehaald worden door het Al Nassr van Cristiano Ronaldo en Sadio Mané.

 

Al Hilal verloor dit seizoen geen enkele keer, speelde amper twee keer gelijk en won tot nog toe al 29 keer.

 

De club, voor wie ook ex-Genkie Kalidou Koulibaly uitkomt, heeft daardoor voorlopig 89 punten, twaalf eenheden meer dan Ronaldo en co.

 

Mitrovic bezorgde Al Hilal met 26 competitiedoelpunten zijn negentiende landstitel uit de clubgeschiedenis. Daarmee loopt het verder weg van Al Nassr en Al-Ittihad, die al negen keer Saudisch landskampioen werden.