Ga naar de inhoud

Peter Sagan maakt volgende week rentree op de weg in Ronde van Hongarije na hartproblemen

 do 2 mei 2024 11:39
" "
Peter Sagan moest na 2 hartoperaties even de fiets aan de kant laten. Hij had zo de tijd om te supporteren voor Rijsel in de Ligue 1.

Drievoudig wereldkampioen Peter Sagan staat volgende week aan de start in de Ronde van Hongarije (2.Pro). Dat heeft zijn Slovaakse team Pierre Baguette Cycling bekendgemaakt.

Peter Sagan nam eind vorig jaar afscheid van het wegwielrennen op het hoogste niveau. Hij focust zich nu op het mountainbiken en droomt ervan komende zomer in actie te komen op de Olympische Spelen in Parijs.

Die hoop kreeg een fikse knauw, toen de 34-jarige Slovaak eerder dit voorjaar last kreeg van hartritmestoornissen. Daarom moest hij 2 ingrepen ondergaan aan zijn hart.

Zo behoudt hij nog een waterkans op de Spelen. Om het nodige wedstrijdritme op te doen kruipt de voormalige vedette voor even weer op de koersfiets.

De organisatie van de Ronde van Hongarije pronkte eerder dit voorjaar met de komst van Sagan en nu heeft Pierre Baguette Cycling zijn selectie officieel bevestigd.

1e wegkoers in 2024

Sagan staat woensdag 8 mei aan de start in Hongarije, de koers duurt 5 dagen. Het is zijn eerste wegwedstrijd dit seizoen.

Naast zijn 3 opeenvolgende wereldtitels (2015-2017) won Sagan op de weg ook onder andere de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en 7 keer de groene trui in de Tour de France.

Zijn laatste zege op WorldTour-niveau dateert van 2022, toen hij een rit in de Ronde van Zwitserland won.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: