Ga naar de inhoud

Isaac Del Toro krijgt langste wielercontract: talentvolle Mexicaan ligt tot 2029 (!) vast bij UAE

 di 23 april 2024 11:23
Isaac del Toro
Isaac del Toro (20) won begin dit seizoen meteen in de Tour Down Under.

UAE Team Emirates heeft een van zijn goudhaantjes een contractverlenging gegeven. De 20-jarige Isaac Del Toro tekende bij voor 3 extra seizoenen, wat hem al zeker tot 2029 bij de WorldTour-ploeg houdt. Vorig jaar won hij de Ronde van de Toekomst en dit seizoen won hij als neoprof al een rit in de Tour Down Under.

Tadej Pogacar, Juan Ayuso, Jay Vine, Brandon McNulty, Antonio Morgado, ... Al heel wat renners liggen onder contract tot eind 2027 bij UAE Team Emirates. 


Daar komt nog iemand bij. Isaac Del Toro krijgt na enkele maanden als prof al een contract tot 2029. 


Hij is daarmee de renner met het langste contract in het wielerpeloton. Dat waren voorheen Albert Withen Philipsen, Juan Ayuso, Jan Christen, Jonas Vingegaard en Mathieu van der Poel, die tot eind 2028 onder contract liggen. 


Del Toro kwam als winnaar van de Ronde van de Toekomst tussen de profs terecht. Hij floreerde meteen in zijn eerste profkoers, want hij won een etappe in de Tour Down Under. 

Zijn progressie is tot nu toe zeer indrukwekkend.

Mauro Gianetti

De jonge Mexicaan ontpopt zich als klassementsman. Hij verzamelde ereplaatsen in de Tour Down Under (3e), Tirreno-Adriatico (4e) en de Ronde van het Baskenland (7e).

 

"We kenden zijn capaciteiten als renner en zijn talent al", zegt teambaas Mauro Gianetti. "Zijn progressie is tot nu toe zeer indrukwekkend en we vinden dat hij sinds zijn aankomst zeer goed in het team is geïntegreerd."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: