Ga naar de inhoud

LeBron James gidst Lakers naar play-offs, geen naseizoen voor ondermaatse Warriors na pak rammel bij de buren

 wo 17 april 2024 10:43
LeBron James
LeBron James wees zijn team de weg naar de play-offs.

In de NBA hebben de LA Lakers zich vannacht verzekerd van een stekje in de play-offs na winst tegen de New Orleans Pelicans. Voor Golden State, dé ploeg van het voorbije decennium, zit het seizoen er definitief op na een zware nederlaag in Sacramento, waarmee meteen ook het einde van de Warriors-dynastie lonkt.

De LA Lakers hadden het reguliere seizoen beëindigd op de 8e plaats en dus moesten ze hun plekje in de play-offs nog afdwingen via de play-ins. Daarin brachten LeBron James en co. vannacht een bezoekje aan New Orleans.

 

De Pelicans verkochten hun huid duur in LA, onder meer dankzij een ijzersterke Zion Williamson (40 punten). Maar in de slotfase van de wedstrijd moest de krachtpatser van New Orleans met een blessure naar de kant en zonder Williamson gingen de bezoekers nog onderuit: 110-106.

 

Bij de Lakers was LeBron James de topschutter met 23 punten. Met ook nog 9 rebounds en 9 assists flirtte James met een triple-double. "We hebben ons ticket voor de play-offs te pakken, dus het was een goeie wedstrijd", aldus James.

 

In de play-offs moeten de Lakers het nu opnemen tegen titelverdediger Denver. Dat duel wordt een heruitgave van Western Conference Finals van vorig seizoen. Toen walsten de Nuggets met 4-0 over de Lakers. "Iedereen kijkt uit naar deze uitdaging", aldus coach Darvin Ham.

 

Einde van de Warriors-dynastie?

In het burenduel tussen nummer 9 Sacramento en nummer 10 Golden State trokken de Kings aan het langste eind. De thuisploeg trakteerde de Warriors op een flink pak rammel: 118-94.

 

Door de winst houdt Sacramento zijn play-offkansen gaaf. De Kings mogen het nu opnemen tegen New Orleans met het laatste ticket als inzet. De winnaar van dat duel treft nummer 1 Oklahoma City in de 1e ronde.

 

Voor Golden State zit het erop: geen play-offs dus voor het team dat een heel seizoen lang slechts een schim was van de ploeg die het voorbije decennium 4 titels veroverde.

 

De déconfiture bij de Warriors werd vannacht tegen de Kings nog eens pijnlijk duidelijk, met een onherkenbare Klay Thompson als exponent van de onmacht. De scherpschutter miste al zijn shots en scoorde geen enkel punt.

 

Golden State staat voor een belangrijke zomer waarin enkele knopen doorgehakt zullen moeten worden. Toch staat het voor Stephen Curry en coach Steve Kerr buiten kijf dat Thompson, wiens contract afloopt, ook volgend jaar nog voor het team zal spelen. "De Warriors zonder Klay Thompson, dat is ondenkbaar", luidde het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

NBA play-offs

tweede ronde (best of 7)
Eastern Conference
Boston Celtics (1) Cleveland Cavaliers (4)
4-1
Indiana Pacers (6) New York Knicks (2) 2-3
Western Conference
Oklahoma City Thunder (1) Dallas Mavericks (5) 2-4
Minnesota Timberwolves (3) Denver Nuggets (2) 3-3
eerste ronde (best of 7)
Eastern Conference
Boston Celtics (1) Miami (8) 4-1
Cleveland Cavaliers (4) Orlando Magic (5) 4-3
Milwaukee Bucks (3) Indiana Pacers (6) 2-4
New York Knicks (2) Philadelphia 76ers (7) 4-2
Western Conference
Oklahoma City Thunder (1) New Orleans (8) 4-0
LA Clippers (4) Dallas Mavericks (5) 2-4
Minnesota Timberwolves (3) Phoenix Suns (6) 4-0
Denver Nuggets (2) LA Lakers (7) 4-1
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: