Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Wielerclub Wattage waarschuwt Pogacar: "De koude in Luik is in het voordeel van Van der Poel"

 wo 17 april 2024 09:04
" "
Ruben en zijn gasten waren gisteren in Lier voor de voorjaarspodcast.

Weer of geen weer, het panel van Wielerclub Wattage waagt zich opnieuw aan enkele voorspellingen. Zeker het nakende "wolvenweer" deed filosoferen over Luik-Bastenaken-Luik. "Als het zo blijft, stijgen de kansen voor klassieke renners zoals Van der Poel", klonk het als tegenstem op de ongenaakbaarheid van Pogacar.

De barometer voor Luik-Bastenaken-Luik is duidelijk: Tadej Pogacar is zondag dé te kloppen man, toch?

"Pas op, de koers moet altijd gereden worden", haalt Jan Bakelants een aloude wielerwet vanonder het stof in Wielerclub Wattage. 

Kijk maar naar vorig jaar. Toen dacht iedereen dat we een tweestrijd zouden krijgen tussen Evenepoel en Pogacar, maar die laatste kwam al snel ten val.

Dit jaar ziet Bakelants een andere stoorzender voor het scenario-Pogacar.

 

"Als het weer zo blijft, dan stijgen voor mij wel de kansen voor de echte klassieke renners, zoals een Van der Poel. Die halen voordeel uit de mindere weersomstandigheden. Die echte lichtgewichten - klimmers zoals Pogacar - die zien af bij 8 graden en regen."

Het mag ook nog eens wolvenweer zijn, hé.

Dirk De Wolf

Vraag dat maar aan Dirk De Wolf, die in 1992 een barre Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam schreef.

 

"Het mag ook nog eens wolvenweer zijn, hé", glundert hij. "Argentin en Rominger reden toen mee. Die wogen allemaal 20 kilo minder dan ik. Maar ze hadden koud. Dat is mijn fout niet, hé."

"De koude in Luik is in het voordeel van Van der Poel"
Ruben Van Gucht trommelt voor de voorlaatste keer dit voorjaar zijn Wielerclub Wattage op en dat doet hij in Lier. Tom Boonen, Jan Bakelants, Dirk De Wolf en Mark Uytterhoeven zorgen weer voor nieuwe inzichten (Mathieu is nog niet over zijn top, Kopecky moet zich amuseren in de Waalse Pijl en de toekomst van Pidcock is nog niet duidelijk) en straffe verhalen (Tom en de Playboy, Mark en de Muur van Hoei, Dirk en Wilfried Peeters en Jan en een bol parmezaanse kaas).
woensdag 17/0471 min