Ga naar de inhoud

UAE Team Emirates beloont Tim Wellens (32) met contractverlenging na sterk voorjaar

 vr 12 april 2024 22:09
Wellens kan terugblikken op een sterke seizoensstart.

Tim Wellens zal nog wat langer de kleuren van UAE Team Emirates verdedigen. Onze 32-jarige landgenoot, die een uitstekend voorjaar achter de rug heeft, heeft bij de succesformatie bijgetekend tot en met 2025. Ook zijn Deense ploegmaat Mikkel Bjerg kon zijn krabbel zetten onder een nieuwe overeenkomst tot 2027.

"Ik ben erg blij dat ik bij UAE Team Emirates kan blijven en ben dan ook dankbaar voor de kans." Tim Wellens reageerde in een persbericht opgetogen over zijn nieuwe overeenkomst. "Ik vind hier een goede balans tussen persoonlijke ambities en mijn knechtenrol."

 

"Dat hangt natuurlijk van de wedstrijd af, maar het is wel een rol waar ik plezier aan beleef. Ik voel me vereerd om omringd te zijn door zulke goede, sterke mensen. Daarmee bedoel ik niet alleen de renners, maar ook het personeel."

 

"Het team is als een familie voor mij, met een positieve sfeer tijdens elke wedstrijd. Ik heb nog steeds veel ambitie om de komende jaren op het hoogste niveau te blijven presteren en veel wedstrijden te winnen met de ploeg."   

 

Wellens, die sinds januari 2023 voor UAE rijdt, heeft er een succesvol klassiek voorjaar op zitten. De Belgische hardrijder werd tweede in Kuurne-Brussel-Kuurne, vierde in de E3 Saxo Classic en afgelopen woensdag nog derde in de Brabantse Pijl.

 

Bovendien piloteerde hij Tadej Pogacar al naar een grandioze zege in de Strade Bianche. In het UAE-shirt won hij vorig seizoen een rit in de Ruta del Sol en schreef hij ook het eindklassement van de Renewi Tour, de voormalige Benelux Tour, op zijn naam.   

Ook Mikkel Bjerg tekent bij

Ook Mikkel Bjerg (25) kon zijn krabbel zetten onder een nieuw contract. De Deense tijdrijder rijdt al sinds 2020 voor de ploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten en ontpopte zich er tot een meesterknecht in zowel het klassieke werk als het rondewerk.


Bjerg pakte in juni zijn allereerste profzege, toen hij de individuele tijdrit van het Critérium du Dauphiné won. De Deen geldt al jaren als een certitude in het klassieke voorjaar en verbaasde dit seizoen met een vierde plek in de Ronde van Vlaanderen.