Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Dieven stelen kasseien van Carrefour de l'Arbre na Parijs-Roubaix: "Absurd"

 wo 10 april 2024 11:50
Gestolen kasseien en afval.
De plaats delict: les Amis de Paris-Roubaix deden gisteren een trieste ontdekking.

Editie 121 van Parijs-Roubaix blijft beroeren. Les Amis de Paris-Roubaix, de vrijwilligersorganisatie die de legendarische kasseien onderhoudt, deed gisteren een pijnlijke ontdekking. Dieven sloegen toe op Carrefour de l'Arbre en namen enkele kasseien mee. "Dit is absurd." 

Na alle heisa zondag rond het pet-incident en de biergooier is de storm nog niet gaan liggen. Op de befaamde strook Carrefour de l'Arbre verdwenen na Parijs-Roubaix enkele kasseistenen. Een trieste daad, en ook al niet meer de eerste keer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Les Amis de Paris-Roubaix zijn diep teleurgesteld. De vrijwilligersorganisatie bekommert zich om de kasseistroken van de Helleklassieker.


Voor én na de koers checken ze hoe de stenen erbij liggen, zodat de renners er zo "comfortabel mogelijk" over kunnen dokkeren. 


Niet alleen verdwenen er stenen, op de koop toe kwam er ook iets ongewensts bij. Heel wat "fans" lieten een berg afval achter langs de mythische kasseistrook. "Dit is absurd", klinkt het scherp op sociale media. 

Gerelateerd: