Ga naar de inhoud

Belg Ingmar De Vos mag aan roer van ASOIF werken aan toekomst van Spelen: "Wil duurzaamheid verhogen"

 di 9 april 2024 17:39
Portret van Ingmar De Vos
Ingmar De Vos als nieuwe voorzitter van de ASOIF.

Aan de vooravond van de Olympische Spelen in Parijs wordt een Belg voorzitter van de "Association of Summer Olympic International Federations" of ASOIF. Ingmar De Vos werd vandaag unaniem verkozen. Het ASOIF vertegenwoordigt de internationale sportfederaties binnen het Internationaal Olympisch Comité (IOC). 

De ASOIF vormt een belangrijke tandem met het IOC. Ze vertegenwoordigt de belangen van 33 internationale federaties, met daarbij meer dan 40 Olympische disciplines. De organisatie richt zich onder meer op onderwerpen zoals diversiteit en duurzaamheid. 

 

"De internationale federaties vormen het fundament van de Olympische Beweging", zegt IOC president Thomas Bach. "Door te blijven samenwerken, beschermen we de eenheid en autonomie van de Olympische Beweging." 

Ik ben heel vereerd. Samen met het IOC willen we de duurzaamheid van de Olympische Spelen verder uitbouwen. 

Ingmar De Vos

De Vos is in de wolken met zijn nieuwe rol. "Ik ben heel vereerd. Samen met het IOC willen we de duurzaamheid van de Olympische Spelen verder uitbouwen."


Jean-Michel Saive, voorzitter van het BOIC, heeft alvast het volste vertrouwen in De Vos. "Wij kennen Ingmar als een betrouwbare en hardwerkende man met een hart voor sport. We kunnen bouwen op de expertise die hij voor de dag brengt." 


De 60-jarige Kapellenaar start zijn nieuwe functie op 1 januari 2025. Hij neemt het stokje over van de Italiaan Francesco Ricci Bitti. Sinds 2016 is De Vos lid van de ASOIF. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: